Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Lvi Praha porazili Karlovarsko i podruhé a jsou jen krok od finále, Jihostroj sérii s Libercem srovnal

Lvi Praha v semifinále extraligy volejbalistů porazili Karlovarsko i podruhé a jedna výhra je dělí od postupu do finále. V domácí hale na Podvinném mlýně nad obhájci titulu zvítězili 3:0 (26, 21, 22). Naopak Jihostroj odčinil první semifinálovou prohru a domácím vítězstvím 3:1 nad Libercem srovnal sérii na 1:1. Třetí utkání série hrané na tři vítězství se ve středu přesune znovu na sever Čech. Přímý přenos úterního zápasu Karlovarsko – Lvi Praha můžete sledovat živě od 16:50 na Čt sport i ČT sport Plus, stejně tak jako středeční duel Liberec – České Budějovice.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Volejbaloví Lvi Praha porazili Karlovarsko i podruhé

Zatímco první zápas reprízy finále minulého ročníku rozhodl na západě Čech až tie-break, dnes Lvi slavili už po třech setech. Všechny sady ale byly vyrovnané, nejvíc hned ta první, kterou Lvi získali poměrem 28:26. Další skončily 25:21 a 25:22.

"Cením si toho, že jsme se nezlomili ani v těžkých chvílích. Třeba ve druhém setu jsme vedli o čtyři body, Vary skóre dotáhly a my se v koncovce stejně nezlomili a o čtyři body nakonec vyhráli. To je pozitivní a ukazuje to na naši mentální sílu," řekl kapitán pražského celku Jakub Janouch.

O postupu do finále budou moci Lvi rozhodnout v úterý v hale Karlovarska. "Musíme prokázat daleko větší mentální sílu v koncovkách. I příště čekám vyrovnané utkání s vyrovnanými koncovkami. Kluci si musí uvědomit, že vždy vyhrají ti odvážnější," konstatoval kouč západočeského vítěze základní části extraligy Jiří Novák.

Druhé semifinálové klání je vyrovnané

Jihočeši tentokrát potvrdili, že proti Liberci se jim daří a zdolali ho poosmé z posledních devíti vzájemných zápasů. V sobotním duelu za rekordní domácí kulisy zvítězili 25:23, 17:25, 25:16 a 25:20 a připravili Severočechům první extraligovou porážku po osmi vítězstvích za sebou.

"Neuvěřitelná atmosféra nás vybudila k super výkonu. Nicméně zůstáváme nohama na zemi. Získali jsme první výhru v sérii a s velkou pokorou pojedeme do Liberce, kde se pokusíme domácí zaskočit a urvat další vítězství," řekl pro klubový web kapitán Jihostroje Martin Kryštof.

Jihostroj vrátil soupeři úterní hladkou prohru 0:3. "Do zápasu jsme vstoupili mentálně jinak než do prvního duelu. Bojovali jsme a měli jsme i trochu potřebného štěstí. Ani prohraný druhý set nás nepoložil. Musím říct, že Liberec hrál dobrý sport a donutil nás předvést to nejlepší, co umíme," konstatoval trenér Českých Budějovic Vojtěch Zach.

Soupeř žehral na neúčinné podání. "Podle mě to byla klíčová činnost, kvůli které jsme prohráli," litoval kapitán Lukáš Ticháček. "Neodehráli jsme zápas dobře na servisu a na přihrávce. Spíš jsme koukali a čekali, co udělá soupeř. Nebyl to od nás dobrý výkon," řekl trenér Martin Demar.

Semifinále play-off volejbalové extraligy mužů – 2. zápas:

Lvi Praha – Karlovarsko 3:0 (26, 21, 22)
Nejvíce bodů: T. Kriško 19, Schouten 16, McCarthy 11 – Sasak 13, Juhkami 10, Weir 9. Stav série: 2:0.

České Budějovice – Liberec 3:1 (23, -17, 16, 20)
Nejvíce bodů: Van Schie 14, Licek 13, Stoilovič 8 – Nivaldo 12, Veselý 7, Krajčovič a Demar po 7. Stav série: 1:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články