Lvi Praha narazí v Poháru CEV na hvězdnou Piacenzu

Volejbalisty pražskách Lvů čeká v listopadu nelehký soupeř. Los Poháru CEV jim přidělil hvězdný italský tým Piacenza. Své soupeře ve stejném evropském poháru znájí i volejbalisté a volejbalistky Dukly Liberec. Úřadující mistři z Karlovarska a Prostějova si na jména soupeřů musí ještě počkat.

Volejbalisté Lvů Praha
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

"Procházím si jejich soupisku, čtu si ta jména a říkám si, že na nás čeká jeden z adeptů na celkovém vítězství v CEV Cupu. Špička v Evropě i na světě, nebudeme mít co ztratit," řekl kapitán Lvů Jakub Janouch Deníku.

Piacenza má na soupisce například nahrávače olympijských vítězů z Tokia Francouze Antoinea Brizarda nebo kubánského blokaře Robertlandy Simóna. "Oproti loňsku ještě posílili. Přišel hvězdný kubánský smečař Yoandy Leal, který hrál loni v Civitanově," dodal Janouch.

Ve stejné soutěži CEV Cupu Dukla Liberec narazí na Ženevu a českobudějovičtí hráči si počkají na postupujícího z předkola (Osijek, Strumica, nebo Apeldoorn). Český šampion Karlovarsko se soupeře ve skupině Ligy mistrů dozví až 16. září, ženské mistryně z Prostějova se přihlásily do Vyzývacího poháru.

V Poháru CEV žen má Dukla Liberec francouzský celek Pays d'Aix Venelles, Olomouc rovněž tým z Francie Terville Florange a extraligový finalista KP Brno se utká s PAOK Soluň.

V Challenge Cupu volejbalisté Odoleny Vody nastoupí proti lepšímu z dvojice Myjava - Panathinaikos Atény, ženy Prostějova proti Klagenfurtu a Ostrava až o kolo později buď proti Obrenovaci, nebo Rapidu Bukurešť.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články