Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberečtí volejbalisté si finále Vyzývacího poháru nezahrají

Perugia (Itálie) - Volejbalisté Dukly Liberec budou hrát ve Vyzývacím poháru o třetí místo. V semifinále závěrečného turnaje v Perugii dnes Severočeši prohráli s Mladostí Záhřeb 0:3. Jejich nedělním soupeřem bude SCC Berlín, Záhřeb se ve finále utká s domácí Perugií. Svěřenci trenéra Michala Nekoly se od začátku potýkali s nepříjemným záhřebským servisem. Hru mladých Chorvatů zdobily také výrazně lepší bloky a úvodní set pro sebe bez větších potíží rozhodli poměrem 25:18.

Nadějný začátek třetího dějství se ukázal být jen chvilkovým vzepětím, protože Záhřeb tříbodovou ztrátu rychle smazal a sebejistě pokračoval v rozvracení liberecké přihrávky. Dukla se přesto držela až do stavu 18:18, v závěru ale několikrát po sobě selhala v útoku.

V prvním semifinále se představili tři čeští reprezentanti a z postupu se radoval domácí univerzál Jan Štokr, jenž se postaral o 16 bodů Perugie a byl v tomto ohledu nejlepším hráčem zápasu. V poraženém berlínském týmu nastoupili nahrávač Jaroslav Škach i Martin Kryštof na liberu. Volejbalisté Liberce jsou ve Final Four evropské pohárové soutěže po pěti letech, mezitím se to žádnému jinému českému celku nepodařilo. V roce 2005 Dukla skončila v tehdejším Klubovém poháru na třetím místě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články