Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Liberečtí volejbalisté postoupili do Final Four

Poitiers - Volejbalisté Dukly Liberec postoupili do Final Four Vyzývacího poháru. V dnešní odvetě čtvrtfinále na půdě francouzského favorita Stade Poitevin Poitiers prohráli 0:3, a tak musel po výhře 3:0 v domácím prostředí rozhodnout až zlatý set. V něm Liberečtí zvítězili 15:12 a vydřeli postup mezi čtyři nejlepší celky třetí nejvyšší evropské pohárové soutěže. Navázali tak na rok 2005, kdy prošli do Final Four Klubového poháru.

Svěřenci trenéra Michala Nekoly potřebovali ve Francii po jasné domácí výhře uhrát jediný set. V prvních dvou jim však Francouzi nedali šanci po výsledcích 25:19 a 25:21. Až ve třetím setu se zdálo, že jdou Liberečtí za postupem, protože vedli už 15:9. Jenže Poitiers, jejichž dres obléká i bývalý liberecký nahrávač Ondřej Boula, pěti body v řadě ztrátu dotáhli a nakonec skóre i otočili na konečných 25:23.

Ve Final Four se objeví i Mladost Záhřeb

Stejně jako v osmifinále s Rematem Zalau tak musel Liberec hrát zlatý set. V něm si Severočeši postupové šance znovu zkomplikovali, když ztratili čtyřbodový náskok a pustili soupeře do vedení 11:10. Koncovku však úspěšně zvládli a po výhře 15:12 postoupili.

Spolu s Libercem do Final Four prošel i chorvatský celek Mladost Záhřeb, který zvítězil nad ukrajinským Lokomotivem Charkov v obou zápasech 3:2. Ve zbylých dvou duelech mají k postupu blíže Perugia s českým reprezentantem Janem Štokrem a SCC Berlín, za který hrají Jaroslav Škach a Martin Kryštof.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články