Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Liberecké volejbalistky přišly o soupeřky. Část týmu Dynama Moskva nedostala víza

Liberecké volejbalistky neodehrají středeční utkání Ligy mistryň s Dynamem Moskva. Pět členů realizačního týmu ruského velkoklubu nedostalo česká víza a výprava pod Ještěd nepřicestovala. O osudu utkání rozhodne Evropská volejbalová konfederace (CEV).

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky Dynama Moskva kvůli vízům nedorazí na Ligu mistryň do Liberce

"Nevíme, jak to dopadne. Je to úplná novinka. Delegát utkání i rozhodčí letí zpátky domů a oficiální stanovisko CEV nemáme. Nevíme, co bude následovat. Vyřešit to teď musí CEV," řekl trenér liberecké Dukly Libor Gálík.

Generální ředitel Dynama Vladimír Ziničev v pondělí uvedl, že české velvyslanectví v Moskvě odmítlo udělit víza pěti členům realizačního týmu. Přicestovat by mohl jen hlavní kouč Srb Željko Bulatovič. "Je to nehorázné a nesportovní. Čeští diplomaté porušili základní sportovní zásady," zlobil se Ziničev. Klub se podle něj obrátil s protestem na CEV. "Nejsme školní tým, abychom šli do zápasu jen s jedním hlavním trenérem," dodal funkcionář.

"Nás samozřejmě mrzí, že se zápas neodehraje, a popravdě moc nerozumíme tomu, proč Dynamo požadovaná víza nedostalo," řekl ředitel Dukly Pavel Šimoníček serveru iDNES.cz.

Pokud zástupci CEV vyhoví protestu moskevského týmu, utkání by se mohlo hrát na neutrální půdě –⁠ Rusové navrhují Turecko. Další možností je kontumace ve prospěch českého týmu.

Úřadující české šampionky v předchozích čtyřech zápasech skupiny nezískaly ani set. Suverénkami jsou hráčky italské Novary, čtvrtým celkem THY Istanbul, se kterým by měl Liberec uzavřít své premiérové vystoupení v elitní soutěži domácím utkáním 15. února.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články