Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Liberec vstupuje do LM. Nejdeme do toho s tím, že prohrajeme, říká kouč Nekola

Liberec - Dukla Liberec vstupuje do volejbalové Ligy mistrů v roli outsidera. Český šampion rozehraje soutěž v 18:00 proti polskému celku Resovia Rzeszów, skupinu doplňují italská Civitanova a Berlín. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz.

"Nejdeme do toho s tím, že prohrajeme. Chceme urvat co nejlepší výsledek, i když ty týmy jsou strašně silné, ještě silnější než loni," řekl trenér Dukly Michal Nekola. "Pro nás to bude jako loni obrovská zkušenost a budeme se rvát o každý balon, co nejlepší výkon a uvidíme, na co to bude stačit," dodal.

Loni hrál Liberec Ligu mistrů poprvé od sezony 2003/04 a v šesti zápasech získal dva sety. I v tomto ročníku by se výhra rovnala velkému úspěchu. "Hrát Ligu mistrů je pecka. Je to velká výzva a velký zážitek. Doufám, že fanoušci udělají kotel a my předvedeme dobrý volejbal," řekl blokař Libor Leikep.

Volejbalisté Liberce se probojovali do Ligy mistrů z 3. kola kvalifikace, ve kterém přešli díky zlatému setu přes Tiikerit Kokkola.

Na úvod skupiny B čeká Liberec polský mistr Rzeszów s bývalým českým reprezentantem nahrávačem Lukášem Ticháčkem. "Je to tým složený z reprezentantů z celého světa," podotkl Nekola. Hlavní hvězdou je kanadský univerzál Gavin Schmitt. "Ten bude tvrdit muziku a stojí za to se na něj přijít podívat," řekl kouč.

Rzeszów má ty nejvyšší ambice

Liberec spoléhá především na nahrávače Jakuba Janoucha. Zcela fit stále nejsou smečař Tomáš Kriško ani blokař Jakub Veselý. "Už se zapojují a pomáhají v tréninku, ale na hraní to není. Snad až od Nového roku," uvedl Nekola.

Polský tým v minulém ročníku Ligy mistrů postoupil do Final Four a skončil čtvrtý. "Máme nejvyšší ambice a chceme hrát znovu v nejlepší čtyřce. Základem jsou ale postupné kroky a to znamená vyhrát první zápas," řekl kouč Rzeszówa Andrew Smith.

Domácí zápasy musí hrát Liberec opět v hale hokejistů Bílých Tygrů a doufá, že stejně jako v minulém ročníku přijde okolo tří tisíc fanoušků. "Byl bych rád, kdyby se to zopakovalo anebo chodilo ještě víc lidí, protože hala není až tak velká a atmosféra tam byla perfektní. Určitě to proti silným soupeřům pomáhá," řekl Nekola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články