Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec přivítá italské favority, chce hrát agresivně

Liberec - Liberečtí volejbalisté mají před sebou třetí utkání v Lize mistrů. První dva zápasy skupiny E prohráli a outsiderem jsou i nyní. V hokejové aréně přivítají neporažený italský celek Lube Civitanova. Zápas začne v 18:00, přímý přenos vysílá exkluzivně náš web.

Radost volejbalistů Liberce
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Civitanova oba zápasy v LM vyhrála a vede také italskou ligu. "Čeká nás další hvězdný tým. Určitě nás nepodcení a my uděláme vše pro to, abychom hráli náš co nejlepší volejbal, a uvidíme, čeho dosáhneme," řekl trenér Michal Nekola. "Musíme za pomoci fanoušků bojovat od začátku až do konce a věřit ve výhru."

Cesta k úspěchu vede přes agresivní hru počínaje servisem. "Zase musíme hrát na riziko. S tím přicházejí chyby, které týmy v Lize mistrů trestají, ale nejde hrát jednoduše. Budeme si zápas ne užívat, ale hrát uvolněně a bez stresu. Musíme předvést kvalitní výkon, abychom byli konkurenceschopní," řekl kouč.

Dukla na úvod soutěže prohrála doma s polským Belchatówem jasně 0:3, před čtrnácti dny sice začala v Belgii dobře, vyhrála první set, ale víc nezvládla a podlehla Roeselare 1:3. "V prvním utkání jsme byli nervózní a dělali moc chyb. V Belgii to bylo velice slušné utkání, ale bohužel to na body nestačilo," řekl Nekola. Před duelem s Civitanovou český mistr v domácí extralize třikrát vyhrál. Porazil mimo jiné Karlovarsko a naposledy uspěl v Kladně.

Hlavními hvězdami Civitanovy jsou smečař kubánského původu Juantorena, olympijský vítěz ze Sydney Miljkovič, další Srbové Stankovič a Podraščanin nebo americký nahrávač Christenson. V týmu je i rodák ze Zlína s italským pasem Jiří Kovář.

Je nám líto, video expirovalo.
V Liberci se představí italský tým plný hvězd
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články