Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Královo Pole obhájilo volejbalový pohár. Brňanky přehrály Ostravu 3:0

Volejbalistky Králova Pole obhájily vítězství v Českém poháru. Ve finále si poradily se soupeřkami z Ostravy 3:0 po setech 25:22, 25:15 a 25:15. Brňanky získaly trofej posedmé v historii. Ještě před finále byl na programu zápas o bronzovou příčku mezi Olympem Praha a Olomoucí. V něm v poměru 3:1 na sety zvítězily hráčky Olympu. Radují se tak ze třetího místa.

"Jsem moc rád, že jsme navázali na úspěchy minulé sezony, v úvodu jsme byli trochu nervózní, ale jakmile jsme se uklidnili, měly naše hráčky osud zápasu ve svých rukou," řekl v nahrávce pro ČTK šestatřicetiletý trenér Králova Pole Erik Nezhoda, pro něhož je zisk pohárové trofeje prvním velkým úspěchem v roli hlavního kouče.

Ostravanky se probojovaly do finále po sedmi letech, v úvodu duelu dostaly servisem brněnský celek pod tlak, dobrou obranu ale nepodpořily přesným útokem. Koncovka patřila Královu Poli, v jejichž dresu kralovala bulharská univerzálka Nikolovová.

Třetí tým ligové tabulky z Brna se po zisku první sady uklidnil, základ výhry v druhém dějství opřel o kvalitní servis, který ztížil Ostravankám příjem a tím pádem i útok. Stejný obrázek s ještě větším rozdílem nabídla třetí sada, v níž ve všech činnostech dominovaly staronové vítězky Českého poháru.

"Brno vyhrálo naprosto zaslouženě, uspělo servisem, tedy tou činností, na níž jsme chtěli postavit naši hru. S naší účastí ve finále nikdo nepočítal a i přes prohru je to pro nás velký úspěch," okomentoval finále kouč Ostravy Zdeněk Pommer.

Současné dva nejlepší týmy extraligové tabulky se do Final Four neprobojovaly. Lídr z Liberce nestačil ve čtvrtfinále na Olymp, mistra z Prostějova vyřadil ve stejné fázi poražený finalista z Ostravy.

V zápase o 3. místo dnes Olymp Praha zdolal Olomouc 3:1.

Výsledky finálového turnaje Final Four Českého poháru volejbalistek v Teplicích:

Finále:

VK Ostrava - KP Brno 0:3 (-22, -15, -15)

Nejvíce bodů: Jedličková 11, Bauerová a Skřivanová po 8 - Nikolovová 21, Bukovská 15, Koulisiani 7.

O 3. místo:

Olymp Praha - Olomouc 3:1 (23, 17, -23, 22).

Nejvíce bodů: Brancuská 29, Kalhousová 12, Kelnárová 9 - Rajličová 14, Šepeľová 10, Körmendyová 9.

Počet vítězství:

10 - Prostějov,

9 - Olymp,

7 - Brno,

6 - Olomouc.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články