Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Kolocová se Slukovou vyhrály na MS základní skupinu

Stare Jablonki (Polsko) - Kristýna Kolocová a Markéta Sluková postoupily na mistrovství světa v Polsku do play-off z 1. místa. Základní skupinu beachvolejbalistky vyhrály navzdory závěrečné prohře se Španělkami Lilianou Fernándezovou s Elsou Baquerizovou 1:2 na sety.

České olympioničky nasazené jako patnáctky tak splnily první cíl a o postup do osmifinále budou hrát ve čtvrtek. Před dvěma lety na MS v Římě Kolocová se Slukovou v prvním kole vyřazovací části vypadly.

V utkání se Španělkami vyhrály suverénně první set, ale druhý ztratily v těsné koncovce a pak i tie-break. "Celý zápas jsme hrály téměř bezchybně a asi jsme si ty chyby šetřily do závěru druhého setu. Dopustily jsme se nepřesností na příjmu, náhře i útoku, a to nás stálo koncovku," uvedly.

Po třetí porážce se naopak rozloučily Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou. Bilanci 1:1 a velkou šanci na postup ale mají po dvou zápasech další debutanti Robert Kufa s Janem Hadravou, i když prohráli 1:2 s nizozemskou dvojicí Brouwer, Meeuwsen.

Přemysl Kubala s Petrem Benešem se opět nedočkali ani vyhraného setu a pokusí se tak vybojovat postup ze třetího místa. Z něj půjde dál osm týmů ze 12 skupin. Po MS nicméně úřadující mistři republiky definitivně ukončí společnou kariéru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články