Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Kolocovou a Slukovou čeká MS. Chceme se předvést, říkají

Stare Jablonki (Polsko) - Dvanáct let po historickém bronzu Soni Novákové a Evy Ryšavé mohou české plážové volejbalistky myslet na mistrovství světa na medaili. K želízkům patří především Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou, i když po nemálu loňských pátých místech zatím letos na světových turnajích do závěrečných bojů nepromluvily.

Kristýna Kolocová a Markéta Sluková (vpravo)
zdroj: Letní olympijské hry

Šampionát začne dnes v polských Starých Jablonkách. Na šampionátu se představí i zkušení Přemysl Kubala s Petrem Benešem a v roli nováčků seniorského MS Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou a Robert Kufa s Janem Hadravou.

"No, lehké to mít nebudeme, o tom žádná. Na olympiádě jsme ale taky měly skupinu nelehkou a zas tak špatně to nedopadlo. Uvidíme, jak se s tím popereme tentokrát," komentovaly hráčky přezdívané Kiki a Maki los. Před cestou do Polska trénovaly v Praze na Hamru spolu s kanadským párem Bansleyová, Pavanová a se Slovenkami Dubovcovou a Nestarcovou. "I přes nepřízeň počasí se kemp povedl, odvedly jsme velký kus práce."

Kristýna Kolocová:

"Na šampionátech se nám dosud nedařilo, proto chceme předvést, že umíme hrát i na mistrovství světa."

Mistrovství světa má dotaci milion dolarů a vítězné páry mužů i žen si rozdělí 60 tisíc. Centrální dvorec pojme devět tisíc fanoušků. K největším favoritům budou tradičně patřit Brazilci. Letos třeba Pedro Salgado a Bruno Oscar Schmidt, mezi ženami Talita Antunesová s Taianou Limaovou, ale i Američanky a Číňanky.

Ze 12 čtyřčlenných skupin postoupí do play-off vždy dva nejlepší páry a dalších osm ze třetích míst. Šampionát na severu Polska u Mazurských jezer vyvrcholí v neděli 7. července.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články