Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kolocová a Sluková jsou už v semifinále

Praha - Kristýna Kolocová a Markéta Sluková mají na dosah své nejlepší umístění na světovém okruhu. Při premiéře vrcholné série v Praze jsou už v semifinále a skončí nejhůře čtvrté. Nejvýše nasazené hráčky turnaje nejprve zdolaly v osmifinále ruský pár Jekatěrina Syrcevová, Alexandra Mojsejevová 21:17, 21:13 a ve čtvrtfinále Polky Kingu Kolosiňskou s Monikou Brzostekovou 21:16, 21:14. Kolocová a Sluková zatím procházejí Prague Open suverénně. Všechny tři zápasy ve skupině i oba ve vyřazovacích bojích vyhrály bez ztráty setu. Přímý přenos semifinálového duelu českých jedniček sledujte v neděli od 11:00 exkluzivně na našem webu.

Markéta Sluková
zdroj: ČT sport autor: Jan Langer

Postupem do semifinále mají Kolocová se Slukovou jistotu, že vyrovnají své maximum na světovém okruhu. Tím je loňské čtvrté místo z grandslamu v Berlíně, na stupních vítězů mezi elitou ještě nestály. Podařit se jim to může v případě, že v neděli porazí rakouské sestry Doris a Stefanii Schwaigerovy.

V úvodním semifinále se utkají dvě německé dvojice - Katrin Holtwicková s Ilkou Semmlerovou a Laura Ludwigová s Kirou Walkenhorstovou.

Osmifinále s Ruskami sice nezačaly Češky přezdívané Kiki a Maki dobře, prohrávaly 0:2, ale eso Slukové zahájilo obrat. Právě v podání byl mezi páry největší rozdíl. "Dávaly jsme hodně es, což nám dost pomohlo, protože každým bodíkem z esa navíc jsme se dostávaly dál," řekla Kolocová, která ubránila hodně míčů v poli.

Sluková zase vystavěla zeď nad sítí a svými bloky soupeřky deptala. "Byly jsme na Rusky výborně připravený. Měly jsme od Simona (trenéra Nausche) vynikající taktiku, která se nám dařila plnit, a to rozhodlo," řekla Sluková.

Je nám líto, video expirovalo.
Kolocová se Slukovou jsou na Štvanici v semifinále

Polskou dvojici porazily Sluková s Kolocovou už ve čtvrtek ve skupině rovněž 2:0. "Budou namotivované, ale my jim to nedáme zadarmo a budeme se snažit je znovu porazit," řekla Kolocová. V prvním čtvrtfinálovém setu prohrávaly české hráčky 7:10, ale po esu Kolocové srovnaly na 10:10, pak už sadě vládly a po boji získaly i druhý set. Mečbol, při kterém tribuny stály a tleskaly, stihly proměnit před blížící se bouřkou.

Turnaj Světového okruhu žen v plážovém volejbalu - play off:

2. kolo: Kolocová, Sluková (1-ČR) - Syrcevová, Mojsejevová (13-Rus.) 2:0 (17, 13).

Čtvrtfinále: Kolocová, Sluková - Kolosiňská, Brzosteková (17-Pol.) 2:0 (16, 14), Ludwigová, Walkenhorstová (2-Něm.) - Bansleyová, Pavanová (9-Kan.) 2:0 (11, 8), Holtwicková, Semmlerová (3-Něm.) - Antonelliová, Juliana (10-Braz.) 2:0 (12, 22), D. Schwaigerová, S. Schwaigerová (6-Rak.) - Borgerová, Bütheová (4-Něm.) 2:1 (-17, 19, 12).

Nedělní program turnaje:

10:00 Ludwigová, Walkenhorstová - Holtwicková, Semmlerová
11:00 Kolocová, Sluková - D. Schwaigerová, S. Schwaigerová
14:00 o 3. místo
15:00 finále.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články