Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kladno hladce postupuje z předkola play-off, s Brnem vyhrálo i podruhé

Volejbalisté Kladna ukončili předkolo play-off s Brnem už po druhém utkání a postoupili do extraligového čtvrtfinále. Na dalšího soupeře si ale musejí ještě počkat, neboť druhá série předkola mezi týmy Beskyd a Odoleny Vody je vyrovnaná 1:1 a rozhodne ji až pondělní třetí zápas ve středních Čechách.

Kladenský volejbalista Tomáš Hýský
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Beskydy ve čtvrtek v Odoleně Vodě sahaly po vítězství, jenže po promarněných mečbolech ve čtvrté sadě hosté nezvládli tie-break. V odvetě ve Frýdku-Místku dnes ale domácí volejbalisté zaváhali jen v druhém setu, čtvrté dějství vyhráli drtivým rozdílem 25:10 a vynutili si třetí zápas. Pětice hráčů Beskyd si připsala dvouciferný počet bodů, 16 jich měl na kontě Maciej Krysiak.

"Teď jedeme vyhrát a ta matematická šance toho, že vyhrajeme konečně venku, už se nám hodně zvedá. Takže věřím, že to prolomíme," uvedl trenér Beskyd Jakub Salon na svazovém webu. Pětice jeho svěřenců si připsala dvouciferný počet bodů, 16 jich měl na kontě Maciej Krysiak.

Brno dokázalo ve dvou zápasech s Kladnem uhrát jen jediný set. "Dokázali jsme, že i s kadetskými reprezentanty se dá vzdorovat daleko zkušenějšímu týmu," ocenil nicméně brněnský kapitán Michal Hrazdira výkon mladých spoluhráčů.

"Domácí nás dostali do úzkých, byly to nervy. Chtěli jsme ukončit předkolo a postoupit, což se povedlo," řekl po výhře 3:1 trenér Kladna Milan Fortuník. Ve čtvrtfinále se Středočeši utkají buď s Českými Budějovicemi, nebo s vítězem základní části Karlovarskem.

Brno dokázalo ve dvou zápasech s Kladnem uhrát jen jediný set. Ve čtvrtfinále se Středočeši utkají buď s Českými Budějovicemi, nebo s vítězem základní části - Karlovarskem.

Předkolo play-off volejbalové extraligy mužů - 2. zápasy:

Brno - Kladno 1:3 (-13, -19, 22, -21)

Nejvíce bodů: Jirásek 14, Hrazdira 13, Pražák a Kočvara po 12 - Křesťan 17, Hýský 15, Zajíček 10. Konečný stav série: 0:2.

Beskydy - Odolena Voda 3:1 (24, -22, 22, 10)

Nejvíce bodů: Krysiak 16, Mečiar 14, August 13 - Hladík 18, Vanags 16, Holubec 12. Stav série: 1:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články