Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Karlovarsko vyřadilo Lvy, ve finále narazí na Jihostroj

Soupeřem českobudějovických volejbalistů v extraligovém finále bude Karlovarsko, o titul se tak utkají poslední dva korunovaní mistři. Jihočeši budou usilovat o jedenáctou trofej, Západočeši o druhou. Sérii se Lvy ukončil karlovarský tým dnešní výhrou 3:1 v hale pražského soupeře a stejným poměrem ji i získal.

Jihostroj slavil postup do finále přes Liberec již v neděli. Karlovarsko uspělo proti Lvům dvakrát doma a dnes jako první dobylo i soupeřovu tvrz. Po prohrané koncovce první sady odvrátilo ve druhé dva setboly a od té chvíle byli svěřenci Jiřího Nováka na koni. Dnes skvěle bránili, bodových bloků měli 23.

"Naštěstí nám fungovala obrana. Ale markantní rozdíl je v tom, jak hrajeme doma a venku, to musíme zlepšit. Čeká nás zkušený soupeř, bude to vyrovnané," řekl Novák v rozhovoru pro ČT sport. Lvi začali dobře, v závěru první sady se povedly čtyři esa teprve osmnáctiletému blokaři Petru Špulákovi a Karlovarsko ztrácelo.

Ve druhé sadě přežilo dva setboly, které Pražanům darovalo zkaženým servisem, pak už dominovalo. "Vary byly lepší v tom, že ten tlak dokázaly vždy vyvinout delší dobu. Dnes nás i ubránily na kůlech," hodnotil trenér Tomáš Pomr. "Musíme uznat sílu Karlovarska, nějakým způsobem jsme je ale potrápili. Od zítra se chystáme na Liberec, hrajeme o medaili, sezona nekončí," dodal.

Základní část vyhrálo Karlovarsko před finálovým soupeřem Jihostrojem o jediný set. Souboj o zlato začne v úterý na hřišti Západočechů.

Lvi Praha - Karlovarsko 1:3 (20, -25, -10, -18)

Nejvíce bodů: Mihajlovič 18, Skakič 12, Špulák 11 - Indra 18, Wilson 13, Patočka 12. Konečný stav série: 1:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články