Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Karlovarsko ovládlo před Jihostrojem základní část, Příbram je třetí

Stejně jako před rokem uhájili volejbalisté Karlovarska v závěru základní části extraligy první místo před Českými Budějovicemi. Loni ji Západočeši vyhráli o jediný set a nakonec slavili titul, letos po 22 zápasech předčili Jihostroj o jeden bod a mají na svém kontě také o vítězství více. Ze třetí pozice půjde do play-off Příbram.

Karlovarsko v posledním, 22. kole zdolalo doma Brno 3:0, takže Jihočechům nebylo nic platné podobně hladké vítězství nad posledním Zlínem. V hale mistra se následně dražily speciální dresy pro pomoc Ukrajině vzdorující ruské invazi.

Také Jihostroj proti Zlínu splnil roli favorita, a to i v omlazené sestavě s teprve šestnáctiletým univerzálem Tomášem Brichtou. "Jsem moc rád, že si mohli zahrát mladí kluci, jelikož měli někteří hráči zdravotní trable. Mladíci si šanci zasloužili a jsem rád, že to zvládli," řekl kapitán Radek Mach.

Na třetí příčku se nakonec probojovala Příbram, v přímém souboji totiž zdolala Kladno 3:0. Čtvrtí Lvi přehráli Beskydy a osmý zakončil základní část Liberec, jenž se v úvodu ročníku trápil a měnil trenéra. V posledním kole přehrál šestou Odolenu Vodu a v předkole se utká s Brnem. Druhou dvojici tvoří Ústí nad Labem a Ostrava.

UNIQA extraliga volejbalistů - 22. kolo:

Lvi Praha - Beskydy 3:1 (17, 15, -23, 19)
Příbram - Kladno 3:0 (22, 18, 20)
Ústí nad Labem - Ostrava 3:0 (16, 11, 14)
České Budějovice - Zlín 3:0 (25, 22, 19)
Karlovarsko - Brno 3:0 (20, 22, 18)
Liberec - Odolena Voda 3:0 (24, 19, 9)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články