Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Karlovarsko nakročilo k titulu. Západočeši vyhráli i na jihu Čech a vedou už 2:0

Karlovarsku chybí jediná výhra k zisku titulu. Ve finále volejbalové extraligy uspěli Západočeši proti Českým Budějovicím i na jejich palubovce, tentokrát 3:1 na sety, a v sérii hrané na tři vítězné zápasy vedou 2:0. Zisk titulu může Karlovarsko dovršit na domácím hřišti v pondělí.

Radost volejbalistů Karlovarska
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Západočeši sice poprvé ve finále ztratili set, ale na palubovce Jihostroje triumfovali 3:1 po setech 25:20, 18:25, 25:22 a 25:16.

"Tajně jsem si přál, aby domácí neporazitelnost skončila Jihostroji ve finále. Klukům to zvedne sebevědomí," řekl trenér Karlovarska Jiří Novák. "Nerad vyzdvihuji jednotlivce, cením si, že i když se nám někdy nedařilo, cestu jsme si našli. Nakonec jsme byli trpělivější a pomohla nám obranná část."

Karlovarsko se znovu spoléhalo na tvrdý servis a údernou levou ruku univerzála Patrika Indry, který zaznamenal 23 bodů, o jeden méně než v úterý. Vyrovnaný první set rozhodli hosté přesnější hrou v koncovce a při setbolu úspěšným blokem domácího kapitána Macha. "Každý udělal malou chybičku. Byli ke konci odvážnější," řekl Martin Kryštof, českobudějovické libero.

Je nám líto, video expirovalo.
Karlovarsko si poradilo s Jihostrojem a vede už 2:0 na zápasy

První set ve finálové sérii vybojovali Jihočeši ve druhé sadě. Poprvé lépe podávali než soupeř a udrželi koncentraci až do koncovky. Řadou vydařených bloků odskočili až do vedení 21:11 a vykřesali naději na obrat. "Zatlačili nás plachtou a my jsme odešli na přihrávce. Nesmíme je nechat rozehrát," komentoval průběh karlovarský smečař Lukáš Vašina.

To se Západočechům povedlo. Ve třetím setu se rozjel Indra a hosté si vzali taktovku zpět. K razantnímu útoku přidali trpělivou obranu a domácí odpadli. "Hodnotí se to těžko. Karlovarsko hrálo výborně a my jsme toho málo ubránili," řekl domácí trenér René Dvořák.

Svěřenci kouče Nováka poprvé extraligu ovládli v roce 2018 a znovu můžou trofej získat v pondělí ve své hale. "Nevzdáváme se. Už nemáme kam ustoupit a musíme udělat vše, abychom sérii vrátili zase k nám," řekl Dvořák. Případný čtvrtý zápas by se v Českých Budějovicích hrál 16. dubna.

Play-off UNIQA volejbalové extraligy mužů:

Finále - 2. zápas: České Budějovice - Karlovarsko 1:3 (-20, 18, -22, -16)

Rozhodčí: Krtička, Činátl. Čas: 111 min. Stav série: 0:2.
Sestavy a body: České Budějovice: De Amo 2, Michálek 11, Mach 10, Schouten 15, Zmrhal 9, Ondrovič 6, libero Kryštof - Stoilovič, Rejlek 1, Polák, Todua, Piskáček. Trenér: Dvořák. Karlovarsko: Vašina 16, Patočka 6, Indra 23, Wiese 9, Wilson 10, Keemink 1, libero Pfeffer - Lux 4, Ticháček, Baláž, libero Kočka. Trenér: Novák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články