Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

K volejbalistům Brna přichází dvě české a dvě zahraniční posily

Brno – Čtyři nové tváře hlásí volejbalisté Brna. V nadcházejícím ročníku extraligy se v jejich dresu představí dva nahrávači, devětatřicetiletý bývalý reprezentant Ondřej Boula a kapitán české jednadvacítky Kristián Červinka. Dále pak srbský univerzál Stefan Oksanovič a argentinské libero Martin Weber. Oběma zahraničním posilám je 23 let. Klub naopak opustili nahrávači Zdeněk Haník a Martin Licek.

Martin Kryštof (vlevo) a Kristián Červinka
zdroj: ČTK autor: Skřivánek Petr

"V tuto chvíli už máme kádr uzavřen. Po případném dalším posílení týmu se poohlédneme případně až před koncem přestupního termínu. Potřebovali bychom ještě jednoho kvalitního smečaře, současná ekonomická situace nám to ale nedovoluje," uvedl manažer Volejbalu Brno Martin Gerža.

Po stříbrných medailích ze sezony 2015/16 obsadili Brňané v uplynulém ročníku extraligy páté místo. "Naším cílem je dostat se do play-off a opět šlapat na paty nejlepší extraligové čtyřce," řekl Gerža. Hodně očekává zejména od zkušeného Bouly, jenž se vrací do Brna po čtyřleté přestávce.

"Poslední dvě sezony jsem působil v roli hrajícího trenéra celku VBC Malters ve druhé nejvyšší švýcarské soutěži. Do Brna jsem zamířil také proto, že manželka bude hrát extraligu v Králově Poli. Nyní jsem v novém působišti opět získal chuť do volejbalu," řekl Boula, který vedle Brna odehrál velkou část kariéry v Dukle Liberec a má za sebou i zahraniční angažmá ve Francii, Turecku, Polsku a naposledy Švýcarsku.

Roli druhého nahrávače převezme dvacetiletý Červinka, který v uplynulém ročníku slavil mistrovský titul v Českých Budějovicích. "Do Brna se vracím po dvou letech. Při mém tehdejším odchodu jsem byl domluven s panem Geržou, že se mohu kdykoliv vrátit. Nyní jsem tuto možnost rád využil," poznamenal Červinka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články