Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jihostroj si proti Liberci vynutil páté semifinále

O druhém finalistovi extraligy volejbalistů rozhodne pátý zápas ve čtvrtek v Liberci. České Budějovice totiž porazily Duklu ve své hale 3:2 a vynutily si pokračování série, v níž dosud pokaždé zvítězil domácí tým. Páté semifinále určí soupeře pro pražské Lvy, kteří se do boje o trofej dostali na úkor mistra z posledních dvou let Karlovarska.

Je nám líto, video expirovalo.
Jihostroj si po domácím vítězství vynutil páté semifinále v Liberci

Volejbalisty Dukly dělil tentokrát od postupu do finále jeden set. Vedli 2:1, ale domácí v čele se smečařem Martinem Lickem konec série odmítli. Licek nasbíral celkem 21 bodů, sedm ze servisu a právě svými esy pomohl zlomit tie-break. Jihočeši v něm dominovali a před dvěma a půl tisíci fanoušků v hale si vynutili pátý souboj.

"Zkomplikovali jsme si zápas ve třetím setu vlastními chybami. Měli jsme pohodlný náskok a nepozorností jsme vítězství ve třetím setu ztratili, takže o to bylo těžší se vrátit do zápasu. Martin Licek zavelel k obratu a nakopl nás servisem a obrovskými emocemi, za to mu patří velký dík," řekl kapitán Jihostroje Martin Kryštof.

"Byli jsme celkem blízko k postupu, ale Licek se rozhodl, že chce jet ještě do Liberce. Jihostroj se díky jeho výkonu probudil ve čtvrtém setu a zaslouženě vyhrál," doplnil ho liberecký nahrávač Lukáš Ticháček.

Semifinále play-off volejbalové extraligy mužů – 4. zápas:

České Budějovice – Liberec 3:2 (18, -21, -23, 21, 8)
Nejvíce bodů: Licek 21, Van Schie 15, Ondrovič 11 – Nikačevič 14, L. Demar 12, Lux 10. Stav série: 2:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články