Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jihostroj nezvládl koncovky setů a podlehl izraelskému Maccabi 0:3

České Budějovice - Volejbalisté Jihostroje České Budějovice prohráli v úvodním domácím zápase 2. kola Vyzývacího poháru s Maccabi Tel Aviv 0:3 na sety. Vyrovnaný duel se rozhodoval v koncovkách setů, které lépe vyšly izraelskému celku, který vyhrál 25:23, 25:23 a 28:26.

Utkání České Budějovice - Düren
zdroj: volejbalcb.cz autor: Dominik Svoboda

Jihočeši hrající stále bez elitního univerzála Sebastiana Geverta neudrželi ve druhém setu počáteční pětibodový náskok, protože soupeři spolehlivě zafungovala souhra obou Brazilců - Perini nahrával a Dos Santos zakončoval.

Třetí sadě domácí dominovali až do samého závěru, ale nakonec jim nestačilo k jejímu zisku ani vedení 24:21 a dohromady šest setbolů. "Rozdíl byl zejména v obraně v poli, tam nás soupeř předčil. Sice se rozhodovalo v koncovkách, ale 0:3 je 0:3, to znamená, že nás soupeř jasně přehrál," uvedl trenér Jihočechů Jan Svoboda.

"Byli jsme dobře připraveni na jejich brazilského nahrávače a je škoda, že jsme to nevyužili. Do odvety musíme jít nebojácně, nemáme co ztratit," řekl blokař Radek Mach.

"Je to škoda. Dopouštíme se fatálních chyb, já sám mám na kontě ve třetím setu dvě. Ale se soupeřem se dá hrát, budeme rozhodně v Tel Avivu bojovat," dodal nahrávač Kristián Červinka.

České Budějovice - Maccabi Tel Aviv 0:3 (-23, -23, -26).

Rozhodčí: Wurtenbergerová (Rak.), Omariová (Alb.). Čas: 90 min. Diváci: 745.

Sestava a body Českých Budějovic: Habr 2, Hackworth 11, Mach 5, Sobotka 2, Michálek 12, Fila 4, libero Kryštof - Todua 6, Kuliha 2, Červinka. Trenér: Svoboda.

Nejvíce bodů Maccabi: Dos Santos 18, Cuk 17, Plotyczer 13.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články