Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Jihostroj doma opět nedaroval Liberci ani set. Ve finále má mečbol

V prvním finále svého soupeře doma smetli 3:0 na sety, to samé se jim povedlo i ve třetím duelu. Volejbalisté Českých Budějovic vedou finálovou sérii extraligy proti Liberci 2:1 na zápasy. Na domácí palubovce dominovali proti Severočechům ve všech směrech a nejvíc, tedy pouze 20 bodů, jim povolili až ve třetím setu. Budějovičtí se můžou radovat ve středu.

Po pětisetové bitvě v Liberci stejně jako v prvním finále České Budějovice před svými fanoušky dominovaly. Domácí znovu skvěle řídil španělský nahrávač De Amo, ničili obranu soupeře a výborně zahrál devatenáctiletý univerzál Marek Šotola.

"Šotola to po příchodu do hry hodně zvedl na útoku i servisu, mančaft makal jako hodiny a Liberec nebyl v nejlepší fazoně," řekl trenér Jihostroje René Dvořák a ke svému nahrávači výstižně dodal: "Výborně to rozděluje."

Šotola během úvodního setu nahradil zkušenějšího Křesťana a Budějovičtí i díky výborné obraně zvedali diváky v napěchované hale ze sedadel. "Byl to koncentrovaný vstup. Hrajeme vše, jak jsme si řekli," hodnotil první set domácí kapitán Radek Mach.

Ve druhé sadě domácí odskočili na 15:9 a právě levoruký Šotola tvrdě podával a zakončoval. "Možná to byl můj nejlepší zápas. Sice mám respekt z bloku Jana Štokra, ale snažím se jít do všech útoků naplno," řekl autor třinácti bodů.

"Budějovice výborně servírují, ale doufám, že se zvedneme a potrápíme je," přál si liberecký nahrávač Jiří Srb před třetí sadou. Dukla měla naději zápas zdramatizovat, ve třetí sadě vedla 9:6, pak ale Todua zastavil blokem Pietruczuka. Jihočeši vzápětí srovnali na 10:10 a koncovku už kontrolovali. Mach soupeře zlomil esem a mečbol proměnil šestnáctým bodem nejvíce bodující hráč utkání Australan Max Staples. Domácí zvítězili za hodinu a 18 minut.

"Byli lepší ve všech směrech. Neútočili jsme dobře. Musíme zlepšit servis, abychom jim uškodili na přihrávce," hleděl už trenér Dukly Michal Nekola k čtvrtému finále, které Liberec hostí ve středu od 17:00.

Finále play-off volejbalové extraligy mužů - 3. zápas:

České Budějovice - Liberec 3:0 (17, 18, 20)

Rozhodčí: Hudík, Kovář. Čas: 78 min. Diváci: 3120. Stav série: 2:1.

Sestavy a body:

České Budějovice: Michálek 6, Mach 5, Křesťan 1, Staples 16, Todua 7, De Amo 2, libero Kryštof - Šotola 13, Fila, Kraffer. Trenér: Dvořák.

Liberec: Pietruczuk 5, Leikep 1, Štokr 9, Grut 10, Veselý 4, Biernat 1, libero Kopáček - libero Kunc, Srb 1, Holubec 5, Indra, Správka 1. Trenér: Nekola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články