Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Frýdek-Místek zaváhání Přerova nevyužil a do play-off nezavítá. Liberec potvrdil ovládnutí tabulky

Ve volejbalové extralize žen zbývala před 18. kolem jediná otázka: Dovede se Frýdek-Místek vytáhnout na silný Olymp Praha a zklame Přerov v derby s Prostějovem? Stalo se jen druhé. Olymp byl pro Frýdečanky nezdolným soupeřem a prohrály v Praze 0:3 na sety. Přerov tak půjde na vítěze základní části z Liberce, který zkrotil Šelmy Brno poměrem 3:1. Další dvojice vytvoří Olymp Praha - Prostějov, Olomouc - KP Brno a Šelmy Brno - Ostrava.

Radost volejbalistek Liberce
zdroj: Facebook – VK Dukla Liberec autor: Facebook – VK Dukla Liberec

Už páteční předehrávka definitivně přisoudila druhé místo Olympu a třetí Olomouci. V dnešních zápasech tak šlo jen o to, zda se Frýdku-Místku podaří přece jen na poslední chvíli proniknout do postupové osmičky. V Praze ale hostující celek nedokázal proti favoritkám uhrát ani set.

Osmé místo tudíž udržel Přerov, i když doma podlehl Prostějovu rovněž 0:3. Liberecká Dukla zakončila základní část vítězstvím 3:1 nad KP Brno a tabulku ovládla s čtyřbodovým náskokem před Olympem, který také prohrál z 18 utkání jen dvakrát.

UNIQA extraliga volejbalistek - dohrávky 12. kola:

Olymp Praha - Frýdek-Místek 3:0 (20, 12, 23) Nejvíce bodů: Kocmanová-Havlíčková 16, Hodanová 15, Komárková 10 - Staňková 10, Mitregová-Mamicová 9.

Přerov - Prostějov 0:3 (-20, -16, -23) Nejvíce bodů: Pavlová 11, Diatková 9, Plešingrová 7 - Fričová 15, Kopáčová 14, Michalíková a Kožoušková po 8.

Liberec - KP Brno 3:1 (-23, 23, 17, 8) Nejvíce bodů: N. Kvapilová 20, Jemelinová 14, Trnková 13 - Bukovská a Bairdová po 11, Hobbsová 9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články