Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Estonci na závěr kvalifikace rozdrtili Čechy, ti už měli postup jistý

Jablonec nad Nisou – Čeští volejbalisté zakončili evropskou kvalifikaci porážkou s Estonci 0:3. Ani ta jim ale už nemohla zhatit postup na ME, hráči totiž měli účast na turnaji jistý již před startem utkání.

Češi si postup na evropský šampionát zajistili již po sobotní výhře nad Rumunskem, která byla jejich pátou v řadě. Prohra s Estonci už je tak nemusela mrzet.

Španělský trenér českého týmu Miguel Falasca nechal od začátku na lavičce hráče obvyklé základní sestavy. Jen z lavičky zápas mimo jiné dlouho sledovali nahrávač Jakub Janouch, univerzál Michal Finger či smečař Donovan Džavoronok.

Dva a půl setu nahrával Filip Habr a z diagonály útočil Jan Hadrava a domácí chybovali. Bylo hodně znát, že už mají postup na volejbalové Euro jistý. Výkonu chyběla jiskra a Estonci české volejbalisty v prvních dvou sadách jasně přehráli.

Za stavu 12:17 ve třetím setu přišli do hry Janouch s Fingerem, nejvíce bodujícím hráčem skupiny F. Posléze se zapojil i Džavoronok a domácí tým snížil na rozdíl dvou bodů. Rozjeté Estonce už ale zastavit nedokázal a ztratil také třetí sadu.

"Po jistotě prvního místa ve skupině jsme dali šanci i ostatním hráčům mimo stabilní sestavu. Přestože to nedopadlo, jsem velmi spokojen s celým týmem a jeho výkony v předchozích utkáních," řekl Falasca a ocenil fanoušky v hale.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi na závěr kvalifikace drtivě podlehli Estonsku

ČR - Estonsko 0:3 (-17, -13, -21)

Rozhodčí: Delikostidis (Řec.), Bardič (Chorv.). Čas: 73 min. Diváci: 1200.

Sestava a body ČR: Hadrava 9, Zmrhal 4, Sobotka 4, Habr 3, Michálek 7, Leikep 2, libero Pfeffer - A. Bartoš 6, Džavoronok, Finger 2, Janouch, libero Kryštof. Trenér: Falasca.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články