Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Džavoronok v Monze nepanikaří a trénuje se spoluhráči. Za možnost něco dělat jsem rád, hlásí

Italská volejbalová Superliga byla pozastavena už před čtyřmi týdny, ale navzdory kritickému šíření koronaviru zatím nedošlo k jejímu ukončení. Na Apeninském poloostrově působí i český smečař Donovan Džavoronok, jehož tým z Monzy, která leží v silně zasažené oblasti Milána, jako jediný v prestižní soutěži stále trénuje.

Donovan Džavoronok smečuje v dresu české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"U nás ve městě je asi 40 pozitivních případů, takže mě to zatím nechává v klidu, ale samozřejmě to neberu na lehkou váhu. Rozhodně ovšem nepanikařím a nedělám si zásoby," řekl Džavoronok, který se po boku spoluhráčů i nadále udržuje v kondici ve volejbalové hale.

"Od pondělí do pátku se alespoň jednou denně dostanu z baráku a jsem rád, že můžu něco dělat a že se alespoň trošku udržujeme ve formě."

Je nám líto, video expirovalo.
Džavoronok v Monze nepanikaří, nadále dokonce s týmem trénují

Aktuálně řeší volejbalisté v Itálii více než restart soutěže složitou situaci ohledně smluv. "Kapitáni všech klubů se společně snaží dostat od ligy jakousi garanci na částku z našich kontraktů," vysvětlil dvaadvacetiletý rodák z Brna.

"Zbytek si budeme domlouvat jednotlivě s vlastním klubem a manažerem," dodal.

Po dvaceti kolech má Monza na kontě 23 bodů za sedm vítězství a třináct porážek. V superligové tabulce je devátá s jednobodovou ztrátou na pozice zaručující play-off.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články