Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Digrinová: Ukrajinky známe i z extraligy, máme jim co vracet za Zlatou ligu

České volejbalistky se utkají s Ukrajinou o postup do čtvrtfinále mistrovství Evropy. Tým řeckého trenéra Jannise Athanasopulose se do dějiště utkání Bruselu přesunul z Düsseldorfu, kde obsadil druhé místo v základní skupině za favorizovaným Tureckem. Přímý přenos sledujte od 19:50 na ČT sport a ctsport.cz.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Volejbalistky se chystají na osmifinále s Ukrajinou

S Ukrajinou sice česká reprezentace prohrála v červnu oba zápasy semifinále Evropské ligy, ale tehdy hrála bez největších opor.

Ze základní sestavy, která nastoupila ve čtvrtek proti Švédsku, totiž před dvěma měsíci hrály pouze blokařky Silvie Pavlová s Elou Koulisiani a libero Daniela Digrinová.

"Máme s nimi zkušenosti také z české extraligy, protože spousta těch hráček hrála za Dnipro," uvedla Digrinová.

Češky na šampionátu nejprve podlehly Ázerbájdžánu. Pak se ale vzepjaly ke zlepšeným výkonům a porazily Řecko, jako jediné sebraly alespoň set Turecku, v pětisetové bitvě udolaly Německo a postup zpečetily proti Švédsku.

Teď si ale musí zvyknout na naprosto nové prostředí – hala v belgické metropoli má téměř třikrát větší kapacitu než ta v Düsseldorfu.

"Mně to trochu připomíná, jak jsme loni hrály na mistrovství světa v Nizozemsku. Je to otevřenější, nižší reklamy, k tomu bych to asi přirovnala nejvíc," řekla nahrávačka Kateřina Valková.

Vítěz utkání narazí na lepšího z druhého pondělního duelu mezi Srbskem a Švédskem. Čtvrtfinále evropského šampionátu hrály Češky naposledy v roce 2011.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články