Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Desátý titul v řadě. Volejbalistky Prostějova potvrdily dominanci a jsou opět zlaté

Ani do třetice nevyzrála Olomouc v extraligovém finále na rivala z Prostějova. Obhájkyně titulu ovládly sérii 3:0 na zápasy, když o posledním vítězství rozhodly v pátém setu. Volejbalistky Prostějova tak slaví desátý titul za sebou, u všech byl v týmu trenér Miroslav Čada, který už předtím získal pět triumfů s KP Brno.

Volejbalistky Prostějova s desátým titulem
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Vstoupili jsme do zápasu špatně s podáním. Olomouc vycítila šanci, trápila nás dobrou obranou. Museli jsme zápas dohrát na krev. Rozdíl ve výkonnosti obou týmů byl v útoku, kterým jsme si pomohli," řekl Čada.

O titul ale musely Čadovy svěřenkyně tvrdě bojovat a o třetím finálovém vítězství rozhodly až v tie-breaku, který vyhrály 15:10. Hráčky Olomouce podaly zejména v prvním a třetím setu velmi dobrý výkon a v těchto fázích zápasu své zkušenější soupeřky předčily i bojovností. V závěru utkání se ale projevila větší herní jistota prostějovského celku.

Stejně jako v předcházejícím duelu v Olomouci se domácí volejbalistky prezentovaly v úvodním setu nevýrazným výkonem. Chybovaly v útoku, měly děravé bloky, špatný příjem podání a soupeřky nedokázaly dostat pod tlak ani servisem. Za stavu 2:6 si Čada vzal první oddechový čas, mátožný výkon týmu se mu ale nepodařilo oživit. Olomouc byla přesnější v útoku, nejčastěji bodovaly univerzálka Gabriela Orvošová se smečařkou Darinou Košickou.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky Prostějova slaví desátý titul v řadě

V druhém dějství se výkon prostějovských volejbalistek výrazně zlepšil. K obratu pomohly přesnějším útokem Helena Horká s Laurou Emontsovou, kterým připravovala akce nahrávačka Kathleen Weissová.

"Přišla jsem do Prostějova kvůli tomu, abych rozhodovala zápasy. Už jsem byla hodně unavená, protože jsem každý zápas dostávala hodně balonů," řekla nejlepší hráčka utkání Helena Horká. "V důležitých momentech se projevila kvalita našeho týmu," konstatovala.

Ve třetím dějství však upadly hráčky Prostějova znovu do útlumu, se kterým zápolily v úvodu zápasu. Obětavě bojující volejbalistky Olomouce bodovaly zejména kvalitní obranou na síti. Obhájkyně titulu se opět vzchopily ve čtvrtém setu, v němž soupeřkám dovolily uhrát pouze 13 bodů. "Zápas byl jako na houpačce, každý set tahal někdo jiný. Tie-break rozhodovala kromě štěstí i kvalita soupeřek," řekla nahrávačka Olomouce Katarína Dudová.

V rozhodujícím tie-breaku ještě vedla Olomouc 5:3, ale po šňůře nepřesností ztratila šanci. V závěru hostující tým po dlouhé výměně ještě odvrátil první mečbol, ale pak poslal podání do autu.

"Jsem rád, že jsme byli vyrovnaným protivníkem v každém zápase. Dva až dva a půl setu jsme hráli kvalitní volejbal. Proti tak kvalitnímu soupeři je ale těžké udržet krok po celý zápas. Holky ze sebe dnes vydaly všechno. Ani to ale nestačilo. Přesto jsme odehráli velice dobrý zápas," řekl trenér Olomouce Jiří Teplý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články