Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Češky v Evropské zlaté lize nestačily v obměněné sestavě na Bělorusko

V prvním pátečním zápase "české" skupiny B v Evropské zlaté lize volejbalistek potvrdilo Chorvatsko druhé místo ve čtyřčlenné skupině. Porazilo Maďarsko jasně 3:0 na sety. Česko, jasný vítěz skupiny a postoupivší do finálových bojů, nasadilo obměněnou sestavu. Bělorusky toho využily a vyhrály 3:2. Sice si nechaly vzít vedení 2:0, ale závěrečný tie break jasně ovládly. Česko i tak postupuje do závěrečné čtyřky nejlepších týmů. 

"Rozhodl jsem se dát šanci hráčkám, které se doposud do hry moc nezapojovaly. Ze začátku na nich byla vidět nervozita, ale jsem pyšný na to, jak zabojovaly a zápas dovedly do pátého setu. Výsledek mohl být sice šťastnější, ale holky mi ukázaly, že s nimi můžu počítat v nadcházejících zápasech," uvedl řecký trenér českého výběru Jannis Athanasopulos v tiskové zprávě.

Po dvou ztracených sadách se volejbalistkám povedl díky podání Lucie Nové vstup do třetího setu. Za pomoci videa se dostaly do vedení 21:20 a o zisku sady rozhodla na servisu Pavlína Šimáňová, která mimo jiné zaznamenala dvě esa. I ve čtvrté sadě Češky získaly od začátku bojovností náskok, který do konce bezpečně udržely.

V rozhodujícím setu se povedlo lépe začít Běloruskám a po přímém bodu z podání se ujaly vedení 2:0. Češky sice srovnaly, ale pak se neprosadila přes blok Šimáňová a Eva Svobodová měla přešlap. Po útoku Lucie Nové do zámezí byl stav 5:10 a tie-break už Češky nezvrátily.

Volejbalistky si ve skupině připsaly čtyři výhry a dvě porážky v pěti setech. Final Four se uskuteční 19. a 20. června v bulharském městě Ruse. Předloni Češky slavily celkový triumf a o rok dříve získaly stříbro. Loni se soutěž kvůli koronaviru nekonala.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky vyhrály skupinu a těší se na Final Four

Chorvatsko uspělo proti Maďarsku 

Maďarsko dokázalo v minulém týdnu svého soka nečekaně porazit 3:2 na sety. Ale v Praze si Chorvatky potvrdily, že mají o něco lepší kádr. První sadu sice začalo lépe Maďarsko, ale favorit ji dokázal v druhé polovině otočit. Maďarky zvládly ještě vyrovnat na 21:21, ale koncovku ovládl soupeř.

Do druhé sady pak Chorvatky vystartovaly opravdu silně a v jeden moment vedly 12:1. Nebylo tedy divu, že set dovedly pohodlně k výhře výsledkem 25:16. Ve třetím setu se dlouho zdálo, že by Maďarsko mohlo prodloužit závěr, ale skončilo se nejrychleji jak mohlo. Chorvatsko vyhrálo 25:23, čímž potvrdilo druhou pozici ve skupině za Českem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články