Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Českobudějovičtí obhájci titulu vkročili do semifinále proti Ostravě bez zaváhání

Českobudějovičtí volejbalisté vstoupili do semifinále play-off extraligy razantně a úspěšně. Nad Ostravou zvítězili obhájci titulu po setech 25:16, 25:19 a 25:18. Výkon Jihostroje zdobila především hra na bloku, za celý zápas zaznamenal hned jedenáct úspěšných. Snadnou výhru v domácím prostředí si připsal také Liberec, který v závěrečné třetí sadě deklasoval Kladno 25:10.

Vítěz základní části a letošní držitel Českého poháru Jihostroj proplul čtvrtfinálovou sérií s Ústím nad Labem velmi lehce. Tři zápasy však stačily k postupu také Ostravanům, kteří nečekaně vyřadili mistrovské Karlovarsko. Dalšího favorita ale ostravští svěřenci trenéra Jana Václavíka tentokrát v bouřlivé atmosféře v Českých Budějovicích neohrozili.

"Obával jsem se trochu nervozity, protože jsme deset dní nehráli, ale vstoupili jsme do toho hodně dobře," prohlásil trenér domácích René Dvořák.

Nejdramatičtější druhý set hosté prohráli rozdílem šesti bodů. "Zápas jsme zvládli především na příjmu, připravovali jsme se na jejich podání. Dokázali jsme perfektně ztrátovat a vycházela nám obrana," řekl domácí hráč Marek Šotola.

Je nám líto, video expirovalo.
České Budějovice vedou v sérii nad Ostravou 1:0

Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen domácí Filip Křesťan, o nejvíce bodů (15) se postaral jeho spoluhráč Petr Michálek. "Nám nevyšlo skoro nic, naopak Jihostroji vycházelo všechno. To nás dostalo do křeče, ze které jsme se nedokázali po celý zápas dostat. Budějovice nás k ničemu nepustily. Myslím si, že doma budeme před domácími fanoušky hrát líp," poznamenal ostravský volejbalista Oliver Sedláček.

Podobně rychlý zápas byl k vidění i v Liberci. Kladno, které ve čtvrtfinále přešlo přes houževnatého protivníka z Brna až v pátém utkání, drželo s Duklou krok jen do začátku třetího setu. V tom však Středočeši uhráli pouhých deset bodů. "Vůbec jsme dnes nepustili Kladno do hry," liboval si domácí kapitán Aleš Správka.

Kladenský trenér Milan Fortuník žehral na chyby v koncovkách. "Ve třetím setu jsme úplně odešli, ale to se stává. Nebyli jsme zkrátka dobře hlavami připraveni na to, že je to semifinále extraligy. Liberec zvítězil naprosto zaslouženě," uznal Fortuník.

V Ostravě se hraje druhý zápas v pátek, v Kladně pokračuje semifinálová série v sobotu.

Výsledky semifinále play-off volejbalové extraligy mužů

České Budějovice - Ostrava 3:0 (16, 19, 18)

Nejvíce bodů: Michálek 15, Staples 13, Křesťan 11 - Dvořák 10, Sedláček 9, Janků 8.

Liberec - Kladno 3:0 (22, 23, 10)

Nejvíce bodů: Grut 14, Štokr 13, Veselý 9 - Vemič 9, Hýský a Baranov po 8.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články