Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České volejbalistky prohrály v kvalifikaci MS s Bulharskem 1:3

Gabrovo - České volejbalistky zakončily turnaj druhého kola kvalifikace mistrovství světa v bulharském Gabrovu prohrou 1:3 s domácí reprezentací, která tak vyhrála skupinu bez porážky. Oba soupeři měli už před dnešním zápasem jistou účast v závěrečné fázi kvalifikace, z třetího místa postoupilo Rumunsko.

Volejbal
zdroj: ČKT-AP

Svěřenkyně trenérky Táni Krempaské budou v červenci bojovat o start na MS 2010 ve skupině v Itálii, kde vedle domácích volejbalistek narazí na Bělorusko a znovu na Bulharsko. Na šampionát do Japonska postoupí z této čtveřice dva celky.

Český tým opět nastoupil bez blokařky Kateřiny Buckové a smečařky Moniky Kučerové, které jsou zraněné. "Na neutrální půdě se Bulharky určitě porazit dají. My jsme nehráli v nejsilnější sestavě, jednak kvůli těm zraněním, jednak jsme tady nemohli využít Matuszkovou a Šenkovou," řekl vedoucí družstva Oldřich Vlasák.

V první sadě pomohly české hráčky soupeřkám k 11 bodům vlastními chybami, ale v koncovce za stavu 21:24 zabojovaly a odvrátily tři setboly. Čtvrtý pokus ale už domácímu celku vyšel. V druhé sadě byl scénář opačný, ještě delší koncovku tentokrát vyhrály Češky. Jejich obranu trápila především Janevová, která se celkem postarala o čtyři přímé body z podání, na druhé straně se v útoku tradičně prosazovala univerzálka Havlíčková.

Do třetího dějství vyměnila trenérka Krempaská nahrávačky, na dvorec místo Mühlsteinové přišla Jelínková, ale český tým k výhře nedovedla. Znovu ale rozhodl až závěr, zatímco ve čtvrtém setu si domácí celek vypracoval větší náskok hned v úvodu.

Vlasák litoval množství nevynucených chyb, zejména na podání. "Servis jsme měli výrazně horší. Pokud bych měl někoho vyzvednout, tak stabilně Tomanovou na liberu a v prvních třech setech Havlíčkovou, pak už jí ale docházely síly. Ve čtvrtém setu pak zahrála dobře Havelková, ale to už nestačilo," dodal Vlasák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články