Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Češi prohrou v Nizozemsku ztratili šanci na postup ve Světové lize

Rotterdam – Čeští volejbalisté prohráli s Nizozemskem ve Světové lize i potřetí. Po dvou porážkách v Chomutově podlehli svému soupeři i v Rotterdamu 1:3 a před závěrečným nedělním 12. kolem ztratili šanci na postup do Final Four druhé divize. Nizozemci naopak mají k cestě do Sydney na vyvrcholení soutěže blízko.

Utkání Nizozemsko - Česko
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Český tým závěrečný herní víkend Světové ligy začal špatně. Bez klasického libera, jehož post dnes zastal smečař Michálek, se dlouho nemohl dostat do hry. Nepřesnosti a slabý servis nahrávaly Nizozemcům, ti se rychle dostali do trháku a jejich náskok na konci první sady narostl na propastných deset bodů.

Trenér Zdeněk Šmejkal během oddechových časů nabádal k lepšímu podání i větší odvaze a po změně stran se dočkal. Čeští volejbalisté si drželi mírný náskok, donutili nizozemského kouče vystřídat nahrávače a změnit rytmus, ale Češi měli navrch a vydařené dějství zakončil Mach přímým bodem ze servisu.

Domácí sestava se však rychle vrátila do původních kolejí, rychle a úspěšně kombinovala, uhlídala český útok a bez váhání kráčela za třemi body nutnými k postupu do další fáze Světové ligy. Šanci na hřišti postupně dostávali další členové Šmejkalova výběru a česká sestava dohrávala hodně netypicky. Na postu univerzála byl Habr, na nahrávce se protočili Haník s Pavlem Bartošem, zkušenosti sbírali i blokař Beer a smečař Kuliha.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih volejbalové Světové ligy Nizozemsko - Česko

"Utkání jsme nezvládli v útoku, udělali jsme v něm množství nevynucených chyb. Nepřijeli jsme s nejsilnější sestavou, náš nejlepší hráč je zraněný. Dnešní zápas musíme hodit za hlavu, všechno úsilí vložit do zítřejšího a zakončit účinkování ve Světové lize vítězstvím," řekl kouč Šmejkal.

"Zápas byl o servisu, Nizozemci nám dali hrozně moc es, takže jsme neměli šanci vyhrát," doplnil kapitán a první nahrávač Filip Habr, který paradoxně získal pro tým nejvíce bodů (11).

Světová liga volejbalistů – skupina E v Rotterdamu:

Nizozemsko – Česko 3:1 (15, -22, 18, 18)

Sestava Česka: Baránek, Mach, Finger, A. Bartoš, Široký, Habr, libero Michálek – Haník, Kuliha, Beer, P. Bartoš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články