Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Budějovičtí volejbalisté nebodovali ani v Rzeszówě

Rzeszów - Volejbalisté Českých Budějovic prohráli i třetí zápas v Lize mistrů, v Polsku podlehli týmu Rzeszów 1:3 a ve skupině C zůstali poslední bez bodu. Po dva sety dokázali hrát s polským šampionem vyrovnaně, pak se ale projevila větší kvalita na straně Rzeszówa, který ke druhému vítězství v této sezoně v elitní soutěži dovedl český reprezentační nahrávač Lukáš Ticháček.

Svěřenci trenéra Jana Svobody zahájili Ligu mistrů nečekaným "výpraskem" v černohorské Budvě, pak sebrali doma set favorizované Paříži a tentokrát se polovinu zápasu rovněž drželi statečně. Český vicemistr začal nebojácně, s favoritem skupiny hrál vyrovnaně až do stavu 19:19, v koncovce ale udělal víc chyb a prohrál 22:25.

Do druhého setu nastoupil Jihostroj beze změn v sestavě, trpělivě přidával body a při podání dnes výborného univerzála Michala Kriška si vytvořil až pětibodový náskok (20:15). Závěr českobudějovičtí hráči zvládli a stejným skóre 25:22 zápas vyrovnali.

Jan Svoboda: "Začali jsme odvážně a s otevřeným hledím, jak bylo třeba. Dva sety jsme odehráli velice dobře. K chybám nás soupeř zatlačil, ale sám v koncovce také chyboval. Vývoj se změnil na začátku třetího setu s příchodem domácího diagonálního hráče Schöpse, kterého jsme neubránili a nepřihráli jeho servis."

Hned začátek třetího setu si však hostující volejbalisté nechali utéct a od té doby už byl Rzeszów lepší. Další dva sety získal shodně 25:16 a ujal se vedení v tabulce. Po polovině základních skupin LM zůstali bez bodu oba čeští zástupci, ve skupině B marně vzdoruje elitním evropským klubům mistrovská Ostrava.

Rzeszów - České Budějovice 3:1 (22, -22, 16, 16)

Rozhodčí: Murulo (Est.), Alkinsis (Lot.). Čas: 100 min. Diváci: 3500.
Sestava a body Č. Budějovic: Kriško 24, Kuliha 9, Mach 8, Habr 5, Michálek 6, Sobotka 5, libero Hupka - Zapletal, Fila. Trenér: Svoboda.
Nejvíce bodů Rzeszówa: Achrem 16, Nowakowski 12, Schöps a Veres po 11.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články