Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Budějovice sahají po postupu, jedna výhra chybí také Kladnu

Volejbalisty Českých Budějovic a Kladna dělí jediná výhra od postupu do semifinále extraligy. Mistrovský Jihostroj ve druhém čtvrtfinále v Ústí nad Labem sice tentokrát ztratil set, ale roli favorita vítěz základní části potvrdil. Kladno v Příbrami navázalo na hladkou domácí výhru rovněž výsledkem 3:1.

Volejbalisté Českých Budějovic
zdroj: ČTK/Vostárek Josef

Papírovým předpokladům se naopak vzepřeli Ostravané proti Liberci. V domácím utkání je nezlomilo ani dvousetové manko a ve čtvrtém setu stav 21:24. Všechny mečboly odvrátili, ve zkrácené hře otočili i stav 7:10 a poprvé v sezoně nad Duklou zvítězili. "Je pravda, že jsme dvakrát utekli hrobníkovi z lopaty," řekl kouč Jan Václavík.

"Ale byli jsme v tomto utkání lepší v obraně na síti. Liberec jsme ublokovali a to byl základ našeho vítězství. Obrana nám fungovala a navíc jsme byli lepší i na útoku než soupeř, což se v této sezoně se silnými týmy nestávalo," konstatoval. "Hráli jsme jako v transu, na sto dvacet procent, a to je jediná cesta, jak můžeme porazit takový tým, jakým je Liberec," doplnil ostravský kapitán Mateusz Biernat.

Je nám líto, video expirovalo.
Kladno si poradilo s Příbramí i podruhé a je krok od semifinále

Nečekaně vyrovnaná je i série mezi Brnem a Karlovarskem. Jihomoravané v předchozích třech vzájemných zápasech v sezoně nezískali ani set a ztratili i úvodní sadu ve druhém čtvrtfinále, další ale rozhodli pro sebe, tu poslední k radosti bouřlivého publika poměrem 26:24.

"Dnes jsme hráli na hranici svých možností, dobře jsme podávali. Tohle domácí prostředí nám moc svědčí. V prvním setu jsme ještě byli zakřiknutí a udělali jsme spoustu chyb v útoku, pak jsme ale výkon úplně změnili a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli. Vary si dnes byly až moc jisté a mám dojem, že jim trošičku chybí pokora," uvedl domácí trenér Ondřej Marek.

"Z naší strany to dnes byl opravdu týmový výkon a já jsem moc rád, že jsme využili plné (haly) Kouničky. Doufejme, že příště přijde ještě víc lidí, protože jsme dnes dokázali, že si na Vary můžeme věřit. Teď musíme ještě dokázat uhrát něco venku," konstatoval kapitán Brňanů Michal Hrazdira.

Čtvrtfinále play-off volejbalové extraligy mužů - 2. zápasy:

Ostrava - Liberec 3:2 (-22, -19, 17, 24, 13) Nejvíce bodů: Šmídl 22, Janků 17, Vašina 16 - Štokr 20, Galabov 15, Kriško 10. Stav série: 1:1

Ústí nad Labem - České Budějovice 1:3 (-20, 20, -9, -20) Nejvíce bodů: Vangas 16, Kramár 12, Voth 8 - Šotola 24, Mach 13, Fila 12, Michálek 10. Stav série: 0:2.

Brno - Karlovarsko 3:1 (-23, 22, 22, 24) Nejvíce bodů: Okosanovič 21, Hrazdira 13, Pražák a Klapal po 9 - Rejlek 19, Treial 10, Hudeček 9. Stav série: 1:1.

Příbram - Kladno 1:3 (-20, 15, 25, 22) Nejvíce bodů: Rychecký 14, Böhm a Mikulenka po 8 - Gromadowski 21, Hýský 18, Šulista 12, Zajíček a Sobotka po 11. Stav série: 0:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články