Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Slalomářka Kneblová si po úspěšné kvalifikaci kanoistek vyjela zlato v hlídkách

Kanoistka Tereza Kneblová měla na Evropských hrách a mistrovství Evropy ve vodním slalomu mimořádně vydařený den. Nejdříve skončila druhá v kvalifikaci individuálního závodu a pak se s Terezou Fišerovou a Gabrielou Satkovou radovala z triumfu v závodě hlídek. Dvacetiletá Kneblová pochází z vodácké rodiny a vedle slalomu se stále doplňkově věnuje i sjezdu.

Je nám líto, video expirovalo.
Hlídka kanoistek ve složení Fišerová, Kneblová, Satková vyhrála ME

Do reprezentace se vrátila po třech letech, v "covidovém" roce 2020 závodila na mistrovství Evropy v Praze.

"Tehdy jsem byla hodně mladá a bez zkušeností. Ty závody byly o dost těžší. Teď jsem na závody víc zvyklá, zažila jsem toho víc, rozdíl tam je. Ale furt jsem v seniorské reprezentaci nováček, tak se snažím brát z každé akce co nejvíc a nabrat zkušenosti do budoucna," řekla se zlatou medailí na krku.

Se svým počínáním v Krakově mohla být spokojená. "V kvalifikaci jsem s takovým výsledkem úplně nepočítala, nejelo se mi úplně dobře, byly tam chybky, tak jsem byla z výsledku překvapená. Ale je to jen kvalifikace, každý jede na jistotu, tak se snažím nic si neslibovat a dát vše do semifinále. A zlato v hlídkách je vždy super, zažít radost s někým dalším. Jsem strašně ráda, že se mi to povedlo," usmívala se.

K vodě má blízko celá její rodina. "Taťka s mamkou jezdili sjezd, mamka chvíli i slalom. Taťka byl mistr světa ve sjezdu individuálním i v hlídkách, ségra je mistryně světa juniorů na singlu, máme to v rodině. A jsem hrozně vděčná, že ty zážitky můžeme spolu sdílet, jezdíme na akce. Je to fajn mít rodinný koníček a náplň života," vykládala slalomářka chvíli poté, co ji pro Českou televizi zpovídal její strýc David Knebel.

Mohla si vybrat i jiný sport, ale stejně zakotvila u vody. Místo sjezdu ale upřednostnila slalom. "Ze začátku tam byly trochu komplikace se strachem, ale jakmile ten strach zahodíš, je to jeden z nejkrásnějších sportů. Proto jsem si ho vybrala," vysvětlila kanoistka, která ale stále reprezentuje i ve sjezdu.

Po Evropských hrách odjíždí na MS do 23 let, které bude hostit Roudnice nad Labem. "Sjezd už skoro netrénuju. Ale taky mě baví, je to takové vypnutí od slalomu a zažiju trochu jinou atmosféru, dobře se to doplňuje a o přípravu na slalom nepřicházím," přiblížila.

V Krakově si užívá, že je vodní slalom součástí Evropských her. Bydlí ve vesnici pro sportovce. "Byla jsem překvapená, jak skvělá je tam atmosféra, podmínky. Když chcete na chvíli vypnout, zrelaxovat s kamarády, někde se občerstvit, to zázemí je skvělé. Jsem strašně vděčná, že mi vyšlo letos, že jsem se sem mohla podívat, a doufám, že se podívám do něčeho podobného znovu," pochvalovala si.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články