Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Rudorfer získal v Tacenu juniorské stříbro, sestry Kneblovy na kajaku další medaili nepřidaly

Kajakář Martin Rudorfer získal na mistrovství světa ve vodním slalomu juniorské stříbro. Matyáš Novák obsadil čtvrté místo. Václav Chaloupka přidal v závodě kanoistů do 23 let bronz a rozšířil tak sbírku české výpravy ve Slovinsku na sedm cenných kovů. Těsně pod stupni vítězů se ve finále kajakářek seřadily sestry Kneblovy. Klára Kneblová, která v pátek získala titul mezi kanoistkami, skončila čtvrtá před starší sestrou Terezou, stříbrnou ze závodu kanoistek.

Je nám líto, video expirovalo.
Kajakář Rudorfer má stříbro z juniorského MS

Rudorfer předvedl ve finále čistou jízdu a od vítězného Titouana Castrycka z Francie ho nakonec dělilo 81 setin.

"Po té jízdě už mi bylo skoro jedno, jak to dopadne. Věděl jsem, že ta jízda je skvělá a to mi asi stačilo. Věřil jsem si na medaili," řekl Rudorfer.

Novákovi, který rovněž zvládl trať bez "šťouchu", chyběly na medaili necelé dvě sekundy. Sestry Kneblovy na rozdíl od pátku připsaly čtyři a šest trestných sekund a na vítěznou Američanku Evy Leibfarthovou ztratily více než 12 sekund.

Chaloupka, jenž postoupil ze semifinále druhým nejlepším výkonem, ve finále zajel čistě a nestačil jen na dvojici francouzských soupeřů Nicolas Gestin, Jules Bernardet. Od zlata ho dělilo 2,56 sekundy.

"Byl to boj ta finálová jízda, byl to boj, ale občas to tak prostě je. Snažil jsem se to tlačit od startu do cíle a nakonec je to bronz, ale má příchuť zlata. Rozloučit se na mém posledním třiadvacítkovém mistrovství medailí, to je splněný sen," radoval se Chaloupka, jenž bronzem zkompletoval svou medailovou sbírku z této kategorie.

Jediná česká zástupkyně ve finále kanoistek do 23 let Martina Satková skončila desátá.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články