Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Přindiš skončil na kapačkách, ale už se připravuje v Troji na ME

Místo finální části přípravy na mistrovství Evropy, které startuje v pátek v Praze – Troji, skončil kajakář Vít Přindiš na kapačkách. Minulý týden si při protahování zablokoval bederní páteř. Jeho start na "Evropě" byl ohrožený, ale už záda testuje při tréninku, zatím jen lehčím, a snaží se na nečekaný problém nemyslet.

Vít Přindiš
zdroj: ČTK autor: Honza Ján

Stalo se to, když se vsedě předkláněl k nataženým nohám. "Najednou jako by mi něco povyjelo a úplně jsem se zkroutil bolestí," popisoval situaci Přindiš. Když zjistil, že se sám prakticky nedokáže pohnout, požádal parťáky o pomoc. "Nejdřív si ze mě dělali srandu, ale když viděli, že nesimuluju, tak mi pomohli."  

Lukáš Rohan ho odvezl na rehabilitaci, kde Přindiš dostal kapačky na uvolnění zablokovaných svalů. "Ty první dva tři dny, než mi tou kapačkou rozpustili ten největší akutní problém, jsem z toho byl hodně špatný," přiznal úřadující vicemistr světa.

Od neděle už trénuje a snaží se na bolavá záda nemyslet. Ze začátku mu to moc nešlo. "Bál jsem se udělat prudký pohyb. Říkal jsem si, že když se to zasekne teďka, tak se to už do mistrovství Evropy nespraví. Říkal jsem si: 'Buď opatrný, ber to zlehka'," vyprávěl.

Je nám líto, video expirovalo.
Vodní slalomáři se chystají na ME v Praze

Ve středu už se pod dohledem týmové fyzioterapeutky projížděl mezi brankami a záda drží. Po šampionátu bude ale muset řešit dvě vyhřezlé ploténky, které v pátek odhalila magnetická rezonance. Především tu, která je posunutá o šest milimetrů. "Já mám štěstí, že mám trošku širší páteřní kanál, takže i když ta plotýnka vyjela, tak mi netlačí na míchu. Takže mi to nestřílí do nohou a můžu teď v pohodě fungovat. Ale bude to hodně práce, co mě čeká," řekl devětadvacetiletý kajakář.  

Konkrétní plán rehabilitace bude vymýšlet po šampionátu, kdy bude dva týdny trénovat v Praze. "Poslední rok jsem s tím trošku bojoval. Teď už aspoň vím, co to je, a můžeme s tím pracovat," poznamenal. Cvičit chce nejen kvůli kariéře, ale také proto, aby pak mohl fungovat v běžném životě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články