Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Tradice fanoušků končí. Florida zakázala prodej umělých krys

Sunrise (Florida) - Dlouholetá tradice hokejové Floridy vzala za své. "Panthers už nebudou prodávat krysy v Panterlandu," uvedl na Twitteru šéf klubu Michael Yormacks. Končí tím tradice oslavování gólu, při které fanoušci házeli na led umělé krysy. "Je to výsledek toho, že je fanoušci hostí házeli na led ještě v průběhu zápasu," vysvětlil svůj krok Yormacks. 

Floridské krysy
zdroj: ISIFA

Pátý duel mezi Pantery a New Jersey byl skutečně svědkem kanonády krys ještě před závěrečnou sirénou, český obránce Marek Židlický je musel odklízet hokejkou. Údajně to však byla taktika fanoušků hostujícího týmu, jíž chtěli donutit rozhodčího udělit trest domácím.

"Sudí nám řekli, že mohou písknout zdržování hry, ale neudělali to. Chápu je, na druhou stranu to zbytečně kouskovalo hru," řekl Martin Brodeur, brankář Devils. Ten zvyk respektuje, ale zároveň ho nazval "bolestí". 

Tradice házení krys na ledovou plochu vznikla v sezoně 1995/1996, při cestě Floridy do finále Stanley Cupu. Termín "rat trick," který se pro oslavy používá, zavedl brankář John Vanbiesbrouck poté, co jeho spoluhráč Scott Mellanby před zápasem zabil hokejkou v šatně krysu a stejnou hokejkou potom vstřelil dva góly. V následných zápasech začali fanoušci zaplavovat led tisíci umělých krys, což vedlo až k zavedení speciálního pravidla, které rozhodčím umožnilo penalizovat klub za jeho fanoušky.

Fanoušci Floridy jsou pochopitelně zklamaní. Jejich tým zatím vede v sérii 3:2 a v noci na středu bude bojovat o postup v New Jersey.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články