Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Pavelec lapil Voráčkovu trefu na brankové čáře

Winnipeg – Ondřej Pavelec v brance Winnipegu předváděl kouzelné zákroky. Českého gólmana zasypali Letci z Philadelphie 55 střelami. Pavelec chytal jako o život, důkazem toho je moment z 53. minuty zápasu, kdy se vrhl skokem plavmo po dorážce svého kamaráda Jakuba Voráčka do odkryté branky. I proto byl český gólman vyhlášen první hvězdou večera. Ocenění však mělo hořkou příchuť, neboť Pavelce překonal v prodloužení Jágr a Winnipeg odešel poražen 4:5.

Pavelec byl po utkání tak frustrovaný, že odmítl mluvit s novináři. "Hned po utkání jsem za ním šel a čišelo z něho obrovské zklamání," omlouval spoluhráče útočník Tim Stapleton.

"Byl excelentní, je mi ho líto, že jsme ho v tom nechali. Dal nám šanci vyhrát a my jsme mu zkazili jeho výtečné představení. Rozumím, že je frustrovaný," vzkázal na adresu českého brankáře kapitán Jets Andrew Ladd.

"Říkejte si, co chcete, ale s takovým brankářem klidně můžete vyhrát Stanley Cup. To, jakým způsobem chytá, je neuvěřitelné," ocenil Pavelcův výkon trenér Claude Noel. "Byl to zápas, ve kterém jsme měli získat dva body. Jestli jsme si je zasloužili? To nechám na vás," dodal kouč Winnipegu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články