Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fanoušek zaútočil na brankáře Leedsu při zápase anglické ligy

Londýn - Nevídaný incident se udál v pátečním utkání druhé anglické ligy. Při zápasu Sheffieldu s Leedsem vtrhl na trávník fanoušek hostujícího týmu a zaútočil na brankáře Sheffieldu a bývalého reprezentanta Chrise Kirklanda, kterého udeřil do obličeje a srazil na zem.

Kirkland po incidentu
zdroj: Youtube.com

Fanoušek vběhl na trávník v 77. minutě na oslavu vyrovnávacího gólu Leedsu na 1:1, který krátce předtím Kirkland inkasoval. Bývalý gólman Liverpoolu a Wiganu, jenž si v roce 2006 připsal jeden start za anglickou reprezentaci, po ošetření zápas dochytal.

"Fanoušci Leedsu by odteď měli mít zakázáno cestovat na utkání. Měli by být tvrdě potrestáni. Byl to skvělý zápas a místo toho se tady musíme bavit o odporných zvířatech," nebral si servítky trenér Wednesday Dave Jones, na jehož adresu příznivci Leedsu skandovali v průběhu duelu urážlivé slogany. Navíc házeli na trávník lahve.

I proto Jonese naštvalo, že hostující kouč Neil Warnock poslal své hráče po zápase poděkovat fanouškům. "Z toho jsem úplně rozzuřený. Za co jim děkují? Za to, že zničili stadion a zbili mého brankáře?"

Warnock nicméně z chování příznivců svého týmu šťastný nebyl. "Byla to strašná hanba. Měli by toho chlapa dostat, odsoudit ho a posadit do vězení. Když něco takového vidím, nejsem pyšný na to, že jsem trenérem Leedsu," řekl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články