Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Synek nezaváhal a postoupil do čtvrtfinále, dál jde i dvojka "bez" a lehký dvojskif

Skifař Ondřej Synek, dvojka bez kormidelníka Jakub Podrazil - Lukáš Helešic a dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil - Jiří Šimánek si vyjeli místenku ve čtvrtfinále mistrovství světa ve veslování, které začalo v Plovdivu. Pětinásobný světový šampion Synek svou úvodní rozjížďku vyhrál, Podrazil s Helešicem postoupili z druhého a Vraštil se Šimánkem ze třetího místa.

Ondřej Synek
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Synek i Podrazil s Helešicem přicestovali do Bulharska až v sobotu, ale vstup do MS zvládli bez výraznějších těžkostí. Synek vedl od startu do cíle a druhého Bendeguze Petervariho Molnára z Maďarska porazil o více než šest sekund. "První kilák byl standardní, druhý jsem jel trochu volněji," hodnotil pětatřicetiletý skifař.

Celkově byl spokojený. "Po delší době se potřebuji najít a chytit rytmus. Nicméně si myslím, že to půjde dobře. Dnes to bylo v pohodě a nikdo nezlobil. Čtvrtfinále už ukáže více," dodal.

Podrazil s Helešicem prohráli jen s chorvatskou dvojicí Miloš Vasič - Nenad Bedik. "Vstup do mistrovství byl lehce rozpačitý, ale tak to bývá vždy při našem prvním závodě. Doufejme, že v úterý předvedeme výkon, s nímž budeme spokojeni," řekl Helešic.

Vraštil se Šimánkem prohráli s italskou posádkou Stefano Oppo - Pietro Ruta, obhájci stříbrných medailí z loňského MS, a čínskou dvojicí Čang Č'-jüan - Čchen Sen-sen.

Čtyřka bez kormidelníka Matěj Tikal - Matyáš Klang - Petr Melichar - Jakub Grabmüller dojela třetí a čekají ji opravy stejně jako párovou čtyřku žen ve složení Lucie Žabová - Helena Hlasová - Miroslava Topinková - Alena Schejbalová, která byla čtvrtá. Obě posádky tak neúspěšně bojovaly o přímý postup do semifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články