Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Je to pecka, radoval se Kopáč ze stříbra párové čtyřky lehkých vah

Loni bronz, letos stříbro. Párová čtyřka lehkých vah ve složení Jan Cincibuch, Jan Vetešník, Milan Viktora a Jiří Kopáč si na evropském šampionátu v Glasgow dojela pro další medaili a ve finále nestačila pouze na suverénní Itálii. Nedávné čtvrté místo z prestižního finále Světového poháru v Lucernu bylo rázem zapomenuto.

Jiří Kopáč, Jan Vetešník, Milan Viktora a Jan Cincibuch se stříbrnou medailí z ME
zdroj: AP autor: Darko Bandic

"Je to pecka. V Lucernu jsme byli unavení a skončili až čtvrtí. Tady to ovšem vyšlo perfektně. O málo jsme byli vepředu s Italy a dovezli jsme to tak až do cíle," popsal Kopáč a prohlížel si netradiční medaili ve tvaru trojúhelníku. "Nechci se moc vychvalovat, pár už jich doma mám. Nicméně musím říct, že tahle je jedna z nejhezčích. Je originální, je na ní napsaná i naše disciplína, je opravdu moc pěkná," ocenil nápad organizátorů.

Mistrovství Evropy v Glasgow, které je součástí nového projektu sdružených ME několika sportů, se mu i vzhledem k zisku cenného kovu o to více zamlouvá. "Zatím to má všechno, co má mít. Byl jsem na dvojích olympijských hrách a zdejší organizace olympiádu v lecčems předčí. Všechno jezdí na čas, za mě zkrátka na jedničku," dodal Kopáč.

"Pocity z druhého místa jsou naprosto skvělé. Tentokrát jsme nic nepodcenili a odpočinuli si před závody. Po celou dobu jsme byli druzí a dotáhli jsme to tak až do konce. Tyhle závody jsou hrozně ošidné. Člověk totiž pořádně neví, jak jezdí ostatní. Karty jsme ukázali až dneska," řekl Viktora.

Také jemu se nápad se sjednocením více sportů do jednoho místa při bojích o evropské medaile velmi zamlouvá. Jen ho mrzelo, že se ve skotské metropoli nedostane na další sportoviště. "Myšlenka je určitě super, ale už zítra večer odlétáme. Na triatlon, který následuje tady v areálu po nás, se bohužel nepodíváme," uzavřel Viktora.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články