Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Bradley Wiggins, veslař. A zatím podle výsledku nepříliš dobrý

Bradley Wiggins během posledního roku řešil především skandál svého bývalého cyklistického týmu Sky, který vrhl odlišné světlo na jeho triumf na Tour de France (2012). Pětinásobný olympijský vítěz se však kromě toho zaměřil i na veslování. Jako veslař se totiž chce zúčastnit OH 2020. Jeho výsledek na britském šampionátu ovšem mnoho vzruchu neudělal.

Bradley Wiggins
zdroj: ČTK/PA autor: Steven Paston

Sedmatřicetiletý Wiggins ukončil cyklistickou kariéru loni v prosinci a od té doby se nechal vidět, jak trénuje na veslařském trenažéru. Své veslařské schopnosti si poprvé naostro vyzkoušel v konkurenci ostatních, na 2000 metrů dosáhl čas 6:22,5 minuty. Vyhrál člen britského reprezentačního týmu Adam Neill v čase 5:48,2.

Wiggins měl pomalejší start, neboť si myslel, že došlo k předčasnému startu. Trvalo mu, než získal správný rytmus. Po skončení závodu jen zklamaně vrtěl hlavou, neboť se nepřiblížil ke svému očekávanému času 6:05.

"Je to velké zklamání. Slyšel jsem výkřik a myslel si, že byl předčasný start. Byla to školácká chyba, ale svět se nezbořil. Byla to fantastická zkušenost a za rok se vrátím ještě silnější," napsal Wiggins na twitteru. Celkově mu patřila jednadvacátá příčka.

"Řeknu mu, aby toho nenechával. Dal si nějaký cíl a každý, kdo si dá cíl, se buď vrátí silnější, nebo toho nechá. Ale já vím, jaký je to šampion. Vrátí se," řekl dvojnásobný šampion James Cracknell, jenž je Wigginsovým poradcem. "Rozhodně toho nebude chtít nechat, když neuspěl, bude to chtít zkusit znovu a dopadnout lépe."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články