Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Volár obhájil republikový triatlonový titul, Kuříková vyhrála poprvé

Mistrem republiky v olympijském triatlonu se v Příbrami stal Jan Volár, který titul českého šampiona dokázal obhájit. Mezi ženami při neúčasti dlouholeté české jedničky Venduly Frintové poprvé na domácím šampionátu zvítězila Petra Kuříková. V závodě, který byl součástí Českého poháru, skončila třetí za vítěznou Němkou Caroline Pohleovou a Slovenkou Romanou Gajdošovou.

Petra Kuříková
zdroj: ITU Media autor: Janos Schmidt

Volár triumfoval o minutu a půl před Lukášem Kočařem a ovládl i třetí pohárový závod v sezoně.

Se svým závodem byl spokojený. "S výjimkou startu, kdy jsem se nechal trochu zavřít, se pro mě závod vyvíjel podle plánu. Naštěstí se mi plavalo dobře, takže jsem si ve vodě udělal náskok na nejlepší cyklisty. Díky tomu jsem pak na kole nemusel jet úplný doraz, ale držel jsem si svoje tempo a ušetřil nějaké síly na běh," uvedl Volár.

Je nám líto, video expirovalo.
Volár obhájil triatlonový titul, Kuříková vyhrála poprvé

Kuříková získala titul s velkým náskokem před Alžbětou Hruškovou a Terezou Zimovjanovou. Na Pohleovou a Gajdošovou ztratila přes dvě minuty. "Holky byly na kole silnější, především z kopce mi hodně ujížděly. Sváděla jsem mentální souboj sama se sebou a trochu jsem doufala, že to v běhu ještě stáhnu, ale ztráta už byla velká," řekla Kuříková.

I když cílem neproběhla jako první, díky zisku republikového titulu z ní čišela radost. "Samozřejmě jsem chtěla vyhrát, ale i takhle jsem nadšená. Mistrovský titul jsem ještě nikdy nezískala a je to pro mě obrovská čest," radovala se loňská vicemistryně Evropy ve sprint triatlonu.


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články