Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vabroušek byl třetí v další havajské výzvě jménem Ultraman: Byl to očistec

Petr Vabroušek úspěšně protrpěl další vytrvaleckou výzvu. Ve světovém šampionátu v extrémní odnoži triatlonu s názvem Ultraman skončil na Havaji třetí. Zvětšené objemy dlouhého triatlonu rozložené do tří dnů (10 km plavání, 425 km na kole a 84,5 km běhu) absolvoval v čase 23 hodin 32 minut. Zvítězil Richard Thompson z Austrálie před Robem Grayem z JAR.

Petr Vabroušek
zdroj: Archiv P. Vabrouška

Třetí byl bývalý český reprezentant v triatlonu a mnohonásobný účastník havajského Ironmana už po úvodním dnu. Po plavání vylézal z vody šestý. "Díky úplňku byl letos silnější odliv, proti kterému jsme v závěru plavali a tomu odpovídaly i časy. Ve snaze tomu trochu uniknout jsme s lodivodem trochu kličkovali a naplaval jsem skoro jedenáct kilometrů s téměř půlhodinovou ztrátou na vedoucí duo," popisoval na Facebooku úvodní disciplínu. "Na cyklistice se mi podařilo dostat na třetí příčku," komentoval Vabroušek úvodní den.  

Do soboty, v níž triatlonové masochisty čekalo 276 km na kole s převýšením 5,5 km, tak Vabroušek vyrážel se ztrátou sedmatřicet minut na držitele nejlepšího Ultraman času Thompsona a půl hodiny měl na loňského vítěze MS Graye. Devatenáct minut za českým triatlonistou byl pak čtvrtý Kanaďan David Heinish.

"Thompson si upevnil vedení před závěrečným během. Na druhého Graye jsem dnes stáhl 6 minut a před čtvrtým Heinishem jsem naopak zvýšil náskok o 19 minut," komentoval Vabroušek druhý den s tím, že závěrečný dvojnásobný maraton mezi rozpálenými lávovými poli bude hodně tvrdý. 

V tom měl pravdu, ale vyčerpávající běh už žádnou změnu mezi nejlepší čtyřkou závodu nepřinesl. "Byl to ale neskutečný očistec. Maraton jsem si tady při Ironmanu protrpěl už patnáctkrát, ale dvakrát za sebou až dnes," konstatoval třetí muž v cíli extrémní zkoušky vůle a fyzické kondice.


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články