Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Triatlonistka Frintová zkolabovala ve SP v Mexiku a byla hodiny v bezvědomí

Huatulco (Mexiko) - Triatlonistka Vendula Frintová zkolabovala těsně před cílem závodu Světového poháru v Huatulku a byla několik hodin v bezvědomí. Loňská vicemistryně Evropy byla v Mexiku bez doprovodu. Pomohl jí tak slovenský reprezentant Richard Varga, kterého Česká triatlonová asociace hodlá navrhnout na cenu fair play. 

Vendula Frintová
zdroj: http://www.frintova.toof.cz/galerie/

"Zkolabovala jsem zhruba 20 metrů před cílem a byla několik hodin v bezvědomí a další hodiny na kapačkách. Moje rodina v tu chvíli nevěděla, co se mnou je a bála se o můj život," uvedla Frintová. Zatímco osmadvacetiletá rodačka z Náchoda sobotní závod nedokončila, další adeptka startu na olympiádě v Londýně Radka Vodičková obsadila 23. místo.

Frintovou po kolapsu převezli do nemocnice. Varga se mezitím postaral o její věci a v nemocnici pak vyřídil vše ohledně lékařských zpráv a pomohl jí s návratem do hotelu. "Zachoval se jako sportovec a kamarád. Pomohl, i když to nebyla jeho povinnost. Rádi bychom, aby byl Varga oceněn alespoň slovy uznání a poděkování. Budeme ho navrhovat Klubu fair play na Cenu fair play pro rok 2012," uvedla sportovní ředitelka triatlonové asociace Lenka Kovářová. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články