Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Znovu jen jeden zápas. Strýcová i Siniaková neprošly prvním kolem ani v Cincinnati

Hned v prvním utkání skončily na turnaji v Cincinnati Barbora Strýcová i Kateřina Siniaková a obě potvrdily, že se v současnosti trápí. Strýcová vypadla s Anett Kontaveitovou 3:6, 0:6 a zopakovala výsledek z turnaje z Montrealu. Ještě hůře je na tom Siniaková, která prohrála už čtvrtý zápas v řadě. Tentokrát nestačila na kvalifikantku Rebeccu Petersonovou ze Švédska, s níž padla po dvouhodinovém boji 6:2, 4:6, 1:6.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK/AP/Simon Cooper

Siniaková letos vyhrála dva grandslamy ve čtyřhře s Barborou Krejčíkovou, ale v singlu se nyní trápí. Proti Petersonové začala dvaadvacetiletá tenistka z Hradce Králové dobře, ovládla první set, jenže ve druhé sadě neudržela náskok brejku a od stavu 3:2 získala už jen dva gamy. "Kanára" Siniaková ve třetím setu odvrátila až za stavu 0:5.

Dvaatřicetiletá Strýcová sebrala Kontaveitové jako první servis. Při vlastním podání se jí ale nedařilo a zlomil ji osmý gem. Poté co se Strýcové nepovedlo vyrovnat na 4:4 a prohrávala 3:5, nezískala už ani jednu hru.

Do elitního turnaje ještě zasáhnou vítězka z roku 2016 Karolína Plíšková, Markéta Vondroušová a Petra Kvitová, kterou čeká Serena Williamsová. S bývalou světovou jedničkou se utkají poprvé po třech letech, vzájemnou bilanci vede Američanka 5:1.

"Serena je velká šampionka, vrací se zpět a myslím, že je opět ve skvělé formě. Bude to těžký zápas, ale na druhou stranu skvělý," řekla Kvitová. Naposledy se Serenou Williamsovou hrála v roce 2015 a na antuce v Madridu zvítězila.

Je nám líto, video expirovalo.
Serena Williamsová start v Cincinnati zvládla, Murray naopak končí

Majitelka 23 grandslamových titulů Williamsová před dvěma týdny v San Jose utrpěla největší debakl v kariéře, když uhrála jediný game proti Johanně Kontaové. Pak se odhlásila z Montrealu, aby se mohla více věnovat téměř roční dceři. V Cincinnati začala suverénní výhrou, Darju Gavrilovovou deklasovala 6:1 a 6:2.

"Musíte se umět vrátit zpátky," řekla šestatřicetiletá Williamsová, jež turnaj Western & Southern Open dvakrát vyhrála. Gavrilovové dala osm es a zápas od začátku kontrolovala.

Mužskou soutěž už opustila bývalá světová jednička Andy Murray. Britský tenista, jenž téměř rok nehrál kvůli problémům s kyčlí a v lednu byl na operaci, nestačil na šestnáctého nasazeného Lucase Pouilleho a Francouzi podlehl 1:6, 6:1, 4:6.

Turnaj v Cincinnati je pro Murrayho čtvrtou akcí po operačním zákroku. V minulém týdnu v Torontu chyběl a předtím ve Washingtonu po třech třísetových bitvách odstoupil kvůli únavě před čtvrtfinále. Pouille přehrál trojnásobného grandslamového vítěze na pátý pokus.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články