Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Czech Open má po pěti letech českého vítěze, v Prostějově kraloval Kopřiva

Pětileté čekání na českého šampiona challengeru Czech Open je u konce. Bylo to jasné už před finále, do kterého postoupili dva tuzemští tenisté, a z vítězství se radoval zkušenější Vít Kopřiva. Na prostějovské antuce porazil devatenáctiletého Dalibora Svrčinu 6:2, 6:2.

Čtyřiadvacetiletý Kopřiva přitom nevstoupil do finále vůbec dobře. V prvním setu pustil soupeře do vedení 2:0 a čelil brejkbolům na 3:0. Situaci ovšem ustál, nadcházejících šest gemů ovládl a získal sadu pro sebe.

Druhý set byl za stavu 1:0 pro Kopřivu zhruba na dvacet minut přerušen poté, co zkolabovala mladá sběračka míčků. Ještě na kurtu ji podle České televize přivedli k vědomí lékaři a sanitka ji převezla do nemocnice.

Návrat po vynucené pauze vyšel lépe Kopřivovi, který za stavu 3:2 sebral soupeři podání. Svrčina následně při dalším servisu dokázal za nepříznivého stavu 2:5 odvrátit dva mečboly, ale při třetím už zkušenější tenista finále ukončil.

Kopřiva, kterému patří v žebříčku ATP 168. místo, postoupil do finále challengeru poprvé v životě a hned uspěl. V Prostějově zvítězil jako první český hráč po pěti letech. V roce 2017 kraloval Jiří Veselý, který se letos kvůli žaludečním problémům v úvodu turnaje odhlásil.

Tenisový turnaj mužů UniCredit Czech Open kategorie ATP Challenger Tour 100 v Prostějově (antuka):

Dvouhra - finále: Kopřiva - Svrčina (oba ČR) 6:2, 6:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články