Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Z 2. kola až do semifinále. Siniaková v Číně prošla přes dvě soupeřky, dál jde i Bouzková

Kateřina Siniaková postoupila do semifinále turnaje v Nan-čchangu. Česká reprezentantka v Číně v odloženém utkání nejprve porazila Varvaru Grachevovou 6:4, 6:3. Poté měla ještě nastoupit ke čtvrtfinále, které ale její soupeřka Laura Siegemundová vzdala. Postupuje i Marie Bouzková, která zdolala 6:0, 6:4 Camilu Osoriovou.

Kateřina Siniaková
zdroj: Reuters

Ve čtvrtek program turnaje narušil déšť a neumožnil odehrání ani jednoho zápasu dvouhry. Finalistka předchozího podniku v Hongkongu Siniaková nicméně po nucené pauze nezaváhala a s ruskou rodačkou Grachevovou si poradila i podruhé v kariéře. Druhý zápas během dne měla absolvovat i Siegemundová, ale po zvládnuté dohrávce 2. kola se rozhodla nenastoupit.

Podle německých médií může být důvodem jejího odstoupení to, že je společně s Ruskou Věrou Zvonarevovou v semifinále čtyřhry a usiluje o postup na Turnaj mistryň.

V semifinále se Siniaková po necelém týdnu znovu utká s Kanaďankou Leylah Fernandezovou, která ji v neděli zdolala v třísetové bitvě o titul v Hongkongu.

Bouzková porazila Osoriovou za hodinu a půl. Semifinále hrála naposledy téměř na den přesně před rokem v Guadalajaře. Favoritkou bude i v semifinále, v němž se střetne s Dianou Šnajderovou z Ruska.

Tenisový turnaj žen v Nan-čchangu (tvrdý povrch):

Čtvrtfinále: Siniaková (ČR) – Siegemundová (Něm.) bez boje, Šnajderová (Rus.) – Hibinová (Jap.) 6:0, 7:5, Bouzková (3-ČR)  Osoriová (Kol.) 6:0, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články