Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Zklamaná Kvitová: Vtipkovala jsem, že snad grandslamy příští rok vynechám

Dříve hrála uvolněně, ale tyhle časy pominuly. Dva wimbledonské tituly svazují Petře Kvitové na grandslamech ruce. Chce až příliš uspět a končí brzy. Tentokrát už v prvním kole na trávě v All England Clubu.

Petra Kvitová
zdroj: Reuters

"Možná jsem to dřív neřešila, neuvědomovala jsem si tíhu toho grandslamu. Tu jsem si začínala uvědomovat od té doby, co jsem tady poprvé vyhrála. Strašně ráda bych si to zopakovala, o to větší mi to přináší nervy," řekla Kvitová po nečekané prohře v prvním kole s Běloruskou Aleksandrou Sasnovičovou.

Kvitová vyhrála v Londýně v roce 2011 a podruhé před čtyřmi lety, ale od té doby nepřešla ve Wimbledonu třetí kolo. Loni a předloni vypadla ve druhém, předtím ve třetím kole. Letos nehrála dobře ani na ostatních grandslamech.

Ještě v neděli působila uvolněně. Na tréninkových dvorcích rozdávala úsměvy a vypadala sebevědomě. Ráno po probuzení v den zápasu se ale vše změnilo. Dolehla na ni nervozita. "Jak se zápas blížil, bylo to horší a horší," doplnila.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová překvapivě na Wimbledonu dohrála už v 1. kole

Od prvních okamžiků netrefovala míče ideálně, v obličeji se jí zračilo napětí. Neměla rytmus, nehrála agresivně, míče dávala kratší a soupeřka toho využila. "Zase jsem chtěla příliš moc. Ruka nešvihala, byla jsem stažená a nepohybovala se dobře," uznala.

Nejtěžší jsou první kola

Do Londýna přijela s vizitkou nejlepší hráčky sezony. Žádná jiná letos nevyhrála pět titulů a 38 zápasů. Na grandslamových akcích jí to ale nejde. V prvním kole skončila také na Australian Open a na pařížské antuce došla do třetího.

"Vtipkovala jsem, že snad grandslamy příští rok vynechám," pousmála se Kvitová. "Slíbila jsem si, že budu trpělivá a zase to zlomím. Tenis je o grandslamech, ale teď mi to na nich nejde. Zkusím to příště," dodala směrem k US Open.

Nastoupila k čtyřicátému grandslamu kariéry a obecně se ví, že první kola jsou pro ni nejtěžší. "První, druhá a třetí, pak už to jde dobře," přitakala levou rukou hrající tenistka, která hraje nejlépe ve finále: v bojích o titul má bilanci 25:7.

Z proher se už tolik nehroutí. "Já už svůj největší životní zápas vyhrála, ten je víc než grandslamová výhra, proto se usmívám," uvedla. Předloni při přepadení mohla přijít i o život, Z těžkého zranění prstů levé ruky, v které drží raketu, se ale rychle zotavila a znovu je ve špičce. "Všechno navíc je jen hezký bonus," řekla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články