Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Siniaková vyhlíží možné osmifinále s Krejčíkovou a hlásí: Je super, že se nám daří i ve dvouhře

Společně tvoří nejlepší deblový pár současnosti, ale čím dál více obě září i v singlu. Kateřina Siniaková a čerstvá šampionka Roland Garros Barbora Krejčíková zatím vyhrávají i ve Wimbledonu, a pokud zvládnou třetí kolo, mohly by se utkat na londýnské trávě o postup do čtvrtfinále.

Kateřina Siniaková na Wimbledonu
zdroj: AP autor: Alastair Grant

"Je to daleko, ale když to nastane, budeme rády. Je super, že se nám daří v singlu i deblu, ale ještě je před námi kus práce," upozornila Siniaková.

Ve třetím kole ji čeká v All England Clubu nejtěžší možná soupeřka. Střetne se totiž s aktuální světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou z Austrálie. Turnajová čtrnáctka Krejčíková bude hrát o postup s Anastasijí Sevastovovou z Lotyšska.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková, Muchová a Siniaková jsou ve 3. kole Wimbledonu

S Bartyovou se mezi ženami doposud nepotkaly, ale hrály spolu kdysi v juniorkách. "A její styl mi vůbec neseděl, od té doby se však hodně změnilo," řekla Siniaková a k Australance dodala: "Má přehled na kurtu, trošku klučičí styl, a když má čas, tak míč letí, kam chce. Musím být asi aktivnější, nedávat míčky zadarmo. Budu se snažit hrát agresivně a trošku vzít trávu na svoji stranu."

Vyzrát na světovou jedničku ve třetím kole grandslamu ale Siniaková umí. Předloni vyřadila na Roland Garros tehdejší první hráčku žebříčku Japonku Naomi Ósakaovou. "Bylo by super, kdyby se to zase povedlo," usmála se. "Budu se chtít předvést, předvést co nejlepší tenis a věřím, že půjdu na kurt s tím, že můžu určitě vyhrát. Musím ale být víc jak stoprocentní."

Od antukové sezony spolupracuje s ruskou trenérkou Jevgenijí Manjukovovou. A z posledních čtyř turnajů má jedno finále, jedno semifinále a dvě třetí kola na grandslamech. "V tréninku to funguje a jsem ráda, že to dokážu předvést i v zápasech," zakončila Siniaková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články