Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Plíšková si finále čtyřhry ve Wimbledonu nezahraje

Londýn - Karolína Plíšková skončila ve Wimbledonu stejně jako na lednovém Australian Open v semifinále čtyřhry. Spolu s Němkou Julií Görgesovou na londýnské trávě prohrály se Serenou a Venus Williamsovými 6:7 a 4:6.

Karolína Plíšková s Julií Görgesovou
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Americké sestry budou ve Wimbledonu útočit již na šestý společný deblový titul. Ve finále se utkají s maďarsko-kazašským párem Timea Babosová, Jaroslava Švedovová. Světová jednička Serena Williamsová bude hrát i finále dvouhry, v němž se v sobotu utká s Němkou Angelique Kerberovou.

V obou setech se osmé nasazené Plíšková s Görgesovou ujaly vedení. V první sadě ale dvakrát neudržely brejk a zkrácenou hru ztratily poměrem 3:7. Ve druhém setu vedly už 4:1, ale pak Američanky získaly pět her v řadě a Serena zápas ukončila esem. Americké sestry naposledy ovládly wimbledonskou čtyřhru před čtyřmi lety.

Finále čtyřhry žen si z Češek naposledy v Londýně zahrály před čtyřmi lety Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou, které letos podlehly Williamsovým ve třetím kole. Poslední českou šampionkou v deblu je Květa Peschkeová v páru se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou z roku 2011.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články