Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Netradiční příprava na Wimbledon. Djokovič trénuje na betonu v Bělehradu

Novak Djokovič letos zvolil poměrně netradiční přípravu na obhajobu titulu ve Wimbledonu. Namísto tréninku na trávě se srbská hvězda spokojila s laděním formy na betonových kurtech doma v Bělehradu. Těsně před grandslamovým turnajem v All England Clubu plánuje sehrát na travnatém povrchu jen maximálně dva exhibiční zápasy.

"Najděte mi v Bělehradu travnatý kurt a já budu trénovat na něm," řekl Djokovič, proč si k přípravě vybral betonové kurty v centru Bělehradu. "V Srbsku žádný nemáme, že ne? Vážně doufám, že brzy nějaký vznikne, ale prozatím mi tenhle beton stačí. Je to povrch nejvíc podobný trávě, co se týče rychlosti míčů a pohybu po kurtu," dodal.

První hráč světového žebříčku se po neúspěšném tažení za titulem na Roland Garros rozhodl strávit čas s rodinou v Srbsku a na rozdíl od minulých let vynechal tradiční přípravu v londýnském Queen's Clubu. "Letos je situace trochu jiná, protože před loňským Wimbledonem jsem kvůli zranění a operaci lokte odehrál jen minimum zápasů," dodal.

Do Wimbledonu jedu s menší zátěží, uvedl Djokovič

Djokoviče čeká boj o pátý wimbledonský a celkově 16. grandslamový titul, do Londýna ale pojede v klidu. "Před French Open jsem sám sebe dostal hodně pod tlak, když jsem chtěl znovu získat čtyři grandslamové tituly v řadě. A teď, když to nevyšlo, pojedu do Wimbledonu s menší zátěží, je to začátek nového cyklu," věřil.

Rozhodně to ale neznamená, že by neměl ty nejvyšší ambice. "Jsem v čele žebříčku, obhajuju wimbledonský titul, takže doufám, že to dotáhnu až do konce. Realita ale může být jiná, vedle obvyklých podezřelých je tu hromada dalších hráčů, kteří budou silnými soupeři," naznačil, že vedle tradičních rivalů Rogera Federera a Rafaela Nadala může překvapit někdo z nastupující generace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články