Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME ve vodním slalomu 2024

Nechci to zakřiknout, ale držím. Zatím super, hlásí po postupu uzdravená Muchová

Podstatnou část letošní sezony trápil Karolínu Muchovou natržený břišní sval. Až nyní ve Wimbledonu se mohla konečně opřít do servisu a v kombinaci s pestrou hrou na trávě postoupila do druhého kola.

Karolína Muchová ve Wimbledonu
zdroj: AP autor: Ben Curtis

Předloni na sebe Muchová upoutala pozornost právě v All England Clubu. Postupem do čtvrtfinále nastartovala svůj vzestup mezi elitu. "Mám odsud jen dobré vzpomínky, byl to můj průlomový turnaj. Na trávě si to užívám," zdůraznila.

Loni se ale Wimbledon kvůli koronaviru nekonal, a tak se do All England Clubu podruhé v kariéře podívala až nyní. S trenérem Davidem Kotyzou, který dovedl ke dvěma wimbledonským titulům Petru Kvitovou, přijeli minulý čtvrtek. "Nebyli tu žádní lidé. A když jdete klubem, dýchají na vás historie a tradice na každém rohu. Je to prostě speciální." 

Na letošním Australian Open se zaskvěla postupem do semifinále, ale v Melbourne dohrávala s natrženým břišním svalem. Od té doby vynechávala turnaje a hrála s omezením. "Břišní sval teď drží a mohla jsem naplno servírovat, což jsem ještě tenhle rok nemohla. Nechci to zakřiknout, ale držím a nemám žádné větší zranění. Zatím super," hlásila po vítězství v prvním kole.

Na zápas si musela kvůli změnám v programu zaviněným deštěm počkat. S Číňankou Čang Šuaj měly hrát v úterý, ale duel byl o den odsunut. "Nevadilo mi to. Spíš jsme byli rádi, že jsme si mohli jeden den navíc zatrénovat a zvyknout si na trávu, protože přece jen jsem se v Praze připravovala na betonu. Jedinou nevýhodou je, že další zápas hraji hned ve čtvrtek, ale jinak úplně v pohodě."

Od zmíněného předloňského představení ve Wimbledonu se o Muchové říká, že by měla na trávě uspět. "Snažím se očekávání tlumit, protože když je mám, sráží mě ten pocit, než aby mi pomohl," upozornila olomoucká rodačka. "Pořád je to tráva. Na ní můžete vyhrát i prohrát s kýmkoliv."

Hru na zeleném pažitu má ale ráda. "Sedí mi. Baví mě na ní hrát si s míčem, použít slice, náběhy na síť. V tom mi sedí, ale nejsem určitě jediná. Takže se k tomu snažím přistupovat zodpovědně, jednou jsem tady zahrála dobře, ale to neznamená, že to tak bude pokaždé," pronesla Muchová, jejíž příští soupeřkou bude Italka Camila Giorgiová. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články